CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Aydın Valiliği’nin jeotermal enerji santralleri hakkında yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Çankır, “Bu santraller üzerinden yapılan savunma çabaları bizleri ister istemez; ‘hayrola bu telaş niye?’ diye sormaya itiyor” dedi. 

Jeotermal santraller konusundaki açıklamalarıyla dikkat çeken Aydın Valiliği’ne CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’dan yanıt geldi. Yeni kuyuların ve santrallerin açılmak üzere olduğunu ifade eden Çankır, Aydın Valiliği’ne ‘Bu telaş niye?’ diye sordu. 
Çankır’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 
“Yıllardan bu yana güzel şehrimiz Aydın’ı, Aydın Ovasını, havamızı, suyumuzu ve toprağımızı durmaksızın zehirleyen jeotermal santraller ile ilgili tartışmalar büyüyünce görüyoruz ki Aydın Valiliğini telaş sarmış.
Açıklama üzerine açıklamalar, adeta bu santraller üzerinden yapılan savunma çabaları bizleri ister istemez; “hayrola bu telaş niye?” diye sormaya itiyor.
Sayın Valim;
Bir kere şunu bilmenizde fayda var; merak etmeyiniz, Aydın halkı artık kokunun ne kokusu olduğunu anlıyor. Özellikle Efeler ilçesinin batı mahallelerinde dahi zaman zaman ortaya çıkan o çürük yumurta kokusu  insanların camlarını açmalarına dahi mani oluyor.
Hatırlatmak isterim geçtiğimiz yıllarda kamu kurumlarının katılmasını engelleyerek ihale edilen çiftlik sahası da bu bölgede. Yani var olan koku yetmezmiş gibi; yeni kuyular ve santralde yolda…
Bakın kendi ifadelerinizde demişsiniz ki “ bakın biz buradan gideceğiz, biz yolcuyuz siz hancısınız”. Sayın Valim işin sırrı tam da burada biliyor musunuz? Bizim sahip olduğumuz her şey  tam da burada, bu şehirde ve Aydın halkı artık şehrinin kaderiyle ilgili kararlarını hancılara yani Aydın halkına da lütfedilip sorulmasını istiyor.”