İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak, 10 Kasım törenlerinde AK Parti ve MHP çelenklerinin üstüne İYİ Parti logosu yerleştirilmesiyle ilgili, “Atatürk herhangi bir siyasi partiye ait değildir. Onların orada siyasi parti olarak görülmesini uygun görmediğim için, sadece çelengi kapatabilecek uygun bir nesne olarak bir uyarlama yapmış arkadaşlar” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81’inci yıldönümünde düzenlenen anma törenlerinde, İncirliova’da çelenk krizi yaşandı.

Tören sırasında anıta çelenk bırakmayan İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Alak, çektirdikleri fotoğraflarda yer alan AK Parti ve MHP çelenklerine İYİ Parti logosu koyarak sosyal medyada paylaştı.

Alak’ın bu paylaşımı tepki çekti.

Konuyla ilgili Aydın Kulis’in sorularını yanıtlayan Alak, “Orada sosyal medyada paylaşılması için bir fotoğraf çekildi. O fotoğrafta da başka siyasi partinin çelenkleri görüldü ve izinsiz kullanılmaması gerektiği düşüncesiyle öyle bir düzenleme yapıldı. Çok da abartılacak bir durum değil. Keşke TC tabelaları kaldırılacağı zaman bu kadar tepki gösterselerdi. Sadece 10 Kasım törenlerinde değil, diğer bütün törenlerde çelenk konulmasını talep etmiştik. Sadece 10 Kasım’da koymak bize cumhuriyetimize Atatürk’ümüze sahip çıkacağımız bir anlayış olarak uygun gelmiyor” dedi.

“UYARLAMA YAPTIK”

Atatürk’ün herhangi bir partiye ait olmadığını ifade eden Alak, “Türkiye’mizin kurucusu Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sadece herhangi bir siyasi partiye ait bir lider değildir. O yüzden de onların orada siyasi parti olarak görülmesini uygun görmediğim için sadece orada o çelengi kapatabilecek uygun bir nesne olarak bir uyarlama yapmış arkadaşlar. Yok şöyle yapayım, yok İYİ Parti logosu koyayım… Spontane gelişmiş. Bilerek yapılmış bir durum yok” ifadelerini kullandı.

“BİZİ ACZİYET İÇERİSİNE DÜŞÜRMEK İSTEYENLERE KARŞI”

Eşi Pınar Alak’ın sosyal medya paylaşımında partililerine yönelik hakaret içeren ifadeler kullanmasını da değerlendiren Ahmet Alak, şu ifadeleri kullandı:

“Ailevi konularla ilgili çok konuşmak istemiyorum. Biz şerefimizi namusumuzu ilçe başkanı olduğumuz için kazanmıyoruz. Bizim bir aile geleneğimiz var. Ben ilçe başkanı olmadan önce de haysiyetiyle, onuruyla yaşayan birisiydim. Siyasi parti ilçe başkanı olarak bizi acziyet içine düşürmek isteyenlere karşı bir doluluk olarak düşünün. Size devamlı iftiralar, hakaretler yağdıran bir cenaha… Biz İYİ Parti’yi iktidarın ana taşı olarak gördüğümüz için çalışmalarımızı da o yönde sürdürüyoruz. Her gün her mahalleden yeni üyelerimizle iktidarın ortağı olduğunu bir kez daha gösteren bir ilçe teşkilatıyız. İncirliova ilçe teşkilatı Aydın’da parmakla gösterilir. İlçe Tekilatımızı küçük düşürmek isteyenlere yeni üyeliklerle cevap vermek istiyoruz. Hiçbir şahsi ve çıkarları olmayan insanlarız.”