İncirliova’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarında Atatürk posteri ile Türk bayrağının bulunmamasına tepki gösteren İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Alak, “Türk milletine ve kurucu değerlerine yapılan bu saygısızlığı nefretle kınıyoruz” dedi.

İncirliova’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama töreni gerçekleştirildi. Spor Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende, Atatürk posteri ve Türk bayrağı asılmadığını söyleyen İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Alak, duruma tepki gösterdi.

Ahmet Alak, “İncirliova’da 97’nci yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramını maalesef üzüntü ve kederle kutlamanın mutsuzluğu içindeyiz. İncirliova Spor Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kutlama töreninde, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk posteri ve şanlı Türk bayrağının bulunmaması İYİ Parti mensubu olan herkesi derinden yaralamıştır” diye konuştu.

“KUTLAMIŞ GİBİ YAPMANIN UTANCI İÇİNDEYİZ”

Durumu ‘saygısızlık’ olarak nitelendiren Alak, “Kurucusunun olmadığı Cumhuriyet Bayramını kutlamış gibi yapmanın utancı içindeyiz. Biz, İYİ Parti’li, Atatürkçü vatanseverler olarak yüce Türk milletine ve kurucu değerlerine yapılan bu saygısızlığı nefretle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyetimizin çok zor şartlarda ne büyük fedakarlıklar altında kurulduğunu, o al bayrağımız ki rengini Aziz şehitlerimizin kanlarından aldığını, Türk milleti adına bunu unutanlara tepkimizdir” ifadelerine yer verdi.

“HASSASİYET BEKLİYORUZ”

Alak, açıklamasını şöyle noktaladı:

“İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanlığı olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün milli bayramlarımız konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız.”