AK Parti’nin Aydın’da kurucuları arasında yer alan, 22. ve 23.dönem Aydın Milletvekili, önceki dönem İl Başkanları’ndan Ahmet Ertürk Venezuela’dan sıfır vergiyle peynir ithalatı kararına ağır sözlerle tepki gösterdi. Ertürk, “Ak köpeğin pamuk pazarına zararı var derler” dedi.

Türkiye’nin aldığı karara göre, Venezuela’dan “500 ton taze peynir, 500 ton eritme peynir, 500 ton diğer peynir, bin ton pirinç, 2 bin ton yulaf, 400 ton yerfıstığı, bin ton rep veya kolza tohumları, 5 bin ton ayçiçeği tohumu, 2 bin ton hint yağı tohumu, 2 bin ton susam tohumu, 2 bin ton aspir, 200 ton yağlı tohum, 1500 ton çikolata ve kakao içeren diğer gıda müstahzarları” ithal edilebilecek. Anlaşmaya göre bu ürünlerin Venezüella’dan ithalinde, gümrük vergisi, varsa toplu konut fonu sıfır olarak uygulanacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Aydın’da kurucu isimlerinden olan eski milletvekili ve il başkanı Ahmet Ertürk, geçtiğimiz günlerde araç muayene istasyonlarında alınan fahiş ücretlere gösterdiği tepkinin ardından bir tepki de peynirde ithalat kararına gösterdi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Ertürk, “Peynir yerine soya ve küspesi ithal edileydi keşke. Yem sanayi kullanıyor zaten. Peynir hangi akıl. ‘Ak köpeğin pamuk pazarına zararı var’ derler” ifadelerini yazdı.

AK Parti’li Ertürk, Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (HAYKOOP) Genel Başkanlığı görevinde bulunuyor.