İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Sürekli, İzmir'de bazı ilçelerde şebeke suyundan kötü koku gelmesi ve gece saatlerinde şebeke suyu nedeniyle fenalaştıklarını iddia edenlerin hastanelere başvurmasıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in "Bir bardak suda koparılan fırtına" değerlendirmesine tepki gösterdi.

Sürekli, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'li Büyükşehir Belediyesinin İzmir'in en temel ve hayati ihtiyaçlarının karşılanmasında sınıfta kaldığını, halktan gelen tepkileri küçümsediğini savundu.

Tunç Soyer'in soruna karşı umursamaz davrandığını öne süren Sürekli, şunları kaydetti:

"İzmir halkı, kendisine yönelik bu muameleye kalıcı tepkisini gösterecek ve mutlaka tarihin kara sayfalarına notunu düşecektir. Bir bardak değil, bir damla su da halkın sağlığını tehlikeye atabilir. Dolayısıyla tepkiler yerindedir ve haklıdır. Elbette içtikleri sudaki koku insanları paniğe sürükleyecektir. Halkın feryadına, korkusuna iki gün sonra, binbir zahmetle karşılık verdiler. Demek ki bu fırtına koparılmasa, tenezzül edip iki satır bir açıklama da yapmayacaklardı. On binlerce insanın dile getirdiği ve milyonları ilgilendiren su gibi bir meseleye kayıtsız kalamazsınız. İnsanların sağlıkları için duyduğu tedirginliğe, 'bir bardak su' diyemezsiniz. Soyer'in yarattığı sorunlar da çözüm yolları da savunmalar da tam anlamıyla bir facia. Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor."

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da yaptığı yazılı açıklamada, Soyer'in ortada sorun görmemesine rağmen şebekedeki tonlarca suyun boşaltıldığını belirtti.

Hızal, "Hemşehrilerimizin evlerinin içine kadar yaşanan su sorununu önemsemeyen açıklamalar yapmak ne kadar doğru bir yaklaşımdır. Sayın Soyer'in yaptığı açıklamadaki gibi madem bir sorun yok, tonlarca su sokaklara saatlerce neden boşaltıldı? Söylemlerinizle, eylemleriniz birbirine uymuyor." ifadelerini kullandı.

Gaziemir ilçesinde şebeke suyundan kötü koku gelmesi sonrası İZSU Genel Müdürlüğü, Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi'ndeki klorlama ünitesinde teknik arıza oluştuğu, insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığını açıklamış, gece saatlerinde hastanelere şebeke suyundan fenalaştıklarını iddia eden çok sayıda kişi başvurmuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuyla ilgili, "Sorun yine bir bardak suda kopartılan fırtına gibi. Yani sadece klor dozajıyla ilgili bir sorun. O da çok kısa sürede giderildi." değerlendirmesini yapmıştı.