AK Parti’de koronavirüs nedeniyle gerçekleştirilemeyen kongrelerin takvimine yönelik bilgi veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Ağustos'ta başlamak gibisinden bir değerlendirmemiz var. Kovid tedbirlerine uygun bir model oluşturacağız” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Kongre takvimine yönelik bilgi veren Çelik, “187 civarında ilçe kongremizi tamamlamıştık. 780 civarında kongremiz bekliyor ilçelerde. Ağustos'ta başlamak gibisinden bir değerlendirmemiz var. Kovid tedbirlerine uygun bir model oluşturacağız. Ama onu gerçekleştireceğiz. Şu anda bir kamp takvimimiz yok” dedi.

AYDIN’DA 11 İLÇE BEKLİYOR

Şubat ayı sonunda kongre sürecinin başladığı AK Parti Aydın’da, Koçarlı, İncirliova, Köşk, Sultanhisar, Nazilli ve Buharkent ilçe kongreleri gerçekleştirilmişti. Önce Suriye’deki hain saldırıda şehit düşen askerlerimiz, daha sonra koronavirüs salgını nedeniyle 11 ilçenin kongreleri ertelenmişti. 

Henüz net bir takvim olmasa da Çelik’in açıklamasına göre, kongrelerin Ağustos ayında koronavirüs tedbirleri de dikkate alınarak yapılması bekleniyor.