Koronavirüs salgını nedeniyle kongreleri ileri tarihe ertelenen AK Parti Aydın’da, değişim rüzgarı başladı. Daha önce kongrede aday olmayacağını duyuran Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun’un ardından, kongrede yeniden aday olmayacağını ifade eden diğer 4 ilçe başkanının da istifa edeceği öğrenildi.

Şubat ayı sonunda kongre sürecinin başladığı AK Parti Aydın’da, Koçarlı, İncirliova, Köşk, Sultanhisar, Nazilli ve Buharken ilçe kongreleri gerçekleştirilmişti.
Önce Suriye’deki hain saldırıda şehit düşen askerlerimiz, daha sonra koronavirüs salgını nedeniyle 11 ilçenin kongreleri ertelenmişti.
Kongrelerin ertelendiği 11 ilçe arasında, ilçe başkanlarının kongrede yeniden aday olmayacağını duyurduğu Efeler, Çine, Germencik, Yenipazar ve Söke de bulunuyordu. 
Yeni başkan adayının belirlendiği ancak kongrenin gerçekleştirilemediği Çine’de, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun istifa etti. İstifa kararının, İl Başkanları toplantısında yapılan görüşmeler sonucu alındığı öğrenildi. 
İl Başkanları toplantısında, koronavirüs salgını nedeniyle kongre takvimindeki belirsizliğin sürdüğü hatırlatıldı. Belirlenen yeni başkanların, yeni bir motivasyonla göreve başlaması için formüller üzerinde duruldu. 
Toplantıda alınan karara göre, yeniden aday olmayan mevcut başkanların istifa etmesi, yeni başkanların atama usulüyle göreve getirilmesi kararlaştırıldı.
AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun’un ardından, yeniden aday olmayacağını duyuran Efeler, Germencik, Yenipazar ve Söke ilçe başkanlarının da istifalarını vermeleri bekleniyor.