Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı’nın ‘doğalgaz çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından bedelsiz yapılması’ amacıyla verdikleri önergenin reddedilmesinin ardından AK Parti Aydın İl Başkanlığında toplantı düzenlendi. Belediye Meclis Üyesi AK Partili Mustafa Arı, önergenin hukuksuz gerekçelerle reddedildiğini söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı’nın doğal gaz çalışmalarıyla ilgili ‘Zemin tahrip ve üst kaplama bedelleri’ işlerinin Büyükşehir Belediyesi’nce bedelsiz yapılması amacıyla verdikleri önerge Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Millet İttifakı üyeleri tarafından reddedildi.

Konuyla ilgili, AK Parti Aydın İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti ve MHP’li Belediye Başkanlarının yanı sıra Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri de katıldı.

Cumhur İttifakı olarak meclisin ocak ayı oturumunda doğal gazla ilgili verdikleri önergenin, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından bireysel kararıyla gündeme alınmadığını öne süren Meclis Üyesi Mustafa Arı, Şubat ayında tekrar önerge verdiklerini ve bunun da reddedildiğini söyledi.

Arı, şu ifadeleri kullandı:

“İlçelerden gelen talepler üzerine ilçe meclislerinde alınan kararları Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıyoruz. Doğal gazın ülkede yaygınlaştırılması devlet politikasıdır. Bunun için Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Şubat ayında verdiğimiz önergenin Başkan Çerçioğlu ve Millet İttifakı üyeleri tarafından reddedilmesinin iki gerekçesi var. Birincisi önergenin hukuki dayanağının olmadığı, diğeri ise önerge ile doğal gaz dağıtım şirketine kaynak aktarma amacı taşıdığımız gerekçesiyle önerge reddedildi. Bu iki gerekçe de dayanaksızdır.”

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın ‘Sizin Enerya aşkınızı anlayamıyorum’ şeklindeki ifadesini de doğru bulmadıklarını söyleyen Arı, “Sayın Atay, bunun sürçü lisan olduğunu söylerse kabul ederiz. Bu bizim aşkımızdan söz ettiği doğal gaz dağıtım şirketi herhangi bir şirket değildir. Büyükşehir belediyesinin yüzde 10 hissesine sahip olduğu şirkettir. Büyşükşehir’in bir iştirakidir. Çerçioğlu ve Atay bizi belediye iştiraki bir şirkete kaynak aktarmakla itham etmektedir. Bundaki çelişkiyi kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz bu önergeyi rafa kaldırmadık. Önergenin meclisten geçmesinin takipçisi olacağız” diye konuştu.