Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) tarafından 9 Aralık 2020’de akademik ilan yayımlandı. İlanda üniversitenin Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’ne bir araştırma görevlisi alınacağı duyuruldu. Başvuruların sonuçları ise 11 Ocak 2021’de de ilan edildi.
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümüne araştırma görevlisi olarak girmeye hak kazanan kişi, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Deniz Depboylu'nun oğlu Kağan Depboylu oldu.
İddiaya göre Kağan Depboylu, üniversite tarafından yapılan mülakatta en yüksek puan verilen kişi oldu ve böylelikle diğer başvuran öğrencilerin önüne geçirildi.  
Akademik sınavlardan daha yüksek puan alan öğrenciler bulunmasına rağmen, üniversitenin yaptığı giriş sınavında en yüksek notun Kağan Depboylu’ya verildiği öne sürüldü. Depboylu’ya 80 puan veren üniversite, diğer öğrencilere ise en fazla 40 puan verdi.  
PUANI YÜKSEK ÖĞRENCİLER BAŞARISIZ GÖSTERİLDİ 
Birgün’de yer alan habere göre, ilan edilen sonuç listesinde üçüncü sırada olan ve kazanamayan bir öğrenciye, puanları Depboylu'dan yüksek olmasına rağmen üniversitenin yaptığı giriş sınavında 25,00 puan verilerek Depboylu'dan başarısız gösterildi. Kazanamadığı ilan edilen öğrencinin ALES puanın 86,101, mezuniyet puanının 91,130, yabancı dil puanının ise 81,25 olduğu öne sürüldü.
Listede kazanamayan olarak ilan edilen ve ALES puanı, 83,941, mezuniyet puanı 77,360, yabancı dil puanı ise 90,00 başka bir öğrenci de yine Depboylu'dan üniversitenin yaptığı giriş sınavında 20,00 puan verilerek elendi.