Adnan Menderes Üniversitesi'nin koronavirüs tedbirleri kapsamında örgün eğitime ara vererek uzaktan online eğitim yapacağı söylentisi kulaktan kulağa yayılmaya başlandı. Bu konuda Rektör Osman Selçuk Aldemir ile görüşen AYTO Başkanı Hakan Ülken, iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

TOBB yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, halk arasında günden güne yayılan, 'ADÜ örgün eğitime ara verecekmiş' söylentileri ile ilgili açıklama yaptı.  Ülken, Rektör Aldemir'in bu konuda, "Biz YÖK'e bağlı bir kurumuz. Kendi kendimize aldığımız bir karar yok. YÖK ne karar verirse onu uygulayacağız" dediğini açıkladı.

Ülken açıklamasında, "Üyelerimizin ve Aydın Ekonomimizin olumsuz etkileneceği bu konu ile ilgili Rektörümüz Sn Osman Selçuk Aldemir ile yapmış olduğum görüşme neticesinde;
“YÖK’e bağlı bir kurum olduklarından kendilerinin almış oldukları bir karar olmadığını ve YÖK’ün alacağı karar doğrultusunda Türkiye genelindeki Üniversitelerde ne uygulanacaksa aynı uygulamanın ADÜ’de de olacağını” öğrenmiş bulunmaktayım. An itibariyle yüz yüze eğitim olacak şekilde hazır olan bir Üniversitemiz olduğunu Üyelerimize ve kamu oyuna belirtmek isterim" dedi.