Aydın Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğinden geçen haftalarda istifa eden Avukat Rabia Altuntaş Çiftçi, ADÜ'de düzenlenecek bir panele konuşmacı olarak davet edildiğini, daveti kabul etmesine rağmen Baro yönetimi tarafından başka bir avukatın görevlendirildiğinin bildirildiğini açıkladı.

17 Aralık tarihinde Adnan Menderes Üniversitesinde düzenlenecek olan "Suça Sürüklenen Çocuklar ve Yargılanma Sistemleri" ile ilgili panele konuşmacı olarak çağrılan Aydınlı Avukat Rabia Altuntaş Çiftçi, ADÜ tarafından kendisine gönderilen teklifi kabul etti. ADÜ tarafından düzenlenecek panelde konuşma yapacak olan Av.Rabia Altuntaş Çiftçi hakkındaki bilgilendirme yazısı Aydın Barosu Başkanlığına gönderildi. Geçtiğimiz haftalarda Baro yönetiminden istifa eden Rabia Altuntaş Çiftçi'nin panele katılımı Aydın Barosu tarafından engellenerek, başka bir avukatın görevlendirilmesine karar verildi. Çiftçi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu engelleyici tavrı hangi hukuk ve meslek ahlakı ile izah edeceksiniz?. Barodan yazılı açıklama isteyeceğim" diyerek tepkisini dile getirdi.

Av.Rabia Altuntaş Çiftçi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"17 Aralıkta Adnan Menderes Üniversitesinde suça surüklenen çocuklar ve yargılanma sistemleri ile ilgili bir panelde konuşmacı olmam istenmişti.
Tarafıma gelen teklifi seve seve kabul ettim ve günlerdir de heyecanla hazırlanmaktaydım.
Bu kapsamda Baromuza, panel de konuşmacı olacağıma dair bigilendirme yazısı gönderilmişti. Bugün, Baromuz tarafından benim konuşmacı olarak katılmama izin çıkmadığı, başka birinin görevlendirileceğinin söylendiği, biraz önce paneli düzenleyenler tarafından Whatsapp yazışmasıyla bildirildi.
Barodan yazılı bir açıklama isteyeceğim. Çocuk Hakları alanında çalışan başkaca barolardaki meslektaşlarım, komisyon üyesi olmadan panellere konuşmacı olarak katılmaktayken, tarafıma uygulan bu tutum ne ile açıklanabilir?
Bir hukuk kurumu olarak bu engelleyici tavrını hangi hukuk ve meslek ahlâkı ile izah edeceksiniz?
Aydın Barosu tarihi boyunca kadın haklarına saygılı, demokrasi, eşitlik ve özgürlükçü anlayışa sahip olmuştur. Bu anlayışlardan tamamen uzak Baro yönetiminin şahsımdan korkarak çekinmesi ve gerek yönetim kurulu üyesiyken, gerekse istifamdan sonra halihazırda engelleyici tavırları karşısında meşruiyetini yitirmiş, kişisel hırsların odağı haline gelmiştir"