Kuşadası Belediyesi‘nin yerel tarımsal üretimi geliştirmek için ‫“Toprağa Sarıl, Üretime Katıl” sloganı ile hayata geçirdiği projesinde, yerli tohumlarla yetiştirilen ürünlerin halka aracısız ulaşmasını sağlayan "Ada Market Ekspres" aracı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İlçede üretilen tüm sebze, meyve ve ambalajlı gıdaları Kuşadalılar ile aracısız buluşturan “Ada Market Ekspres” aracı her gün kentin farklı bir mahallesinde hizmet veriyor.

Kuşadası Belediyesi’nin yerel tarımsal üretimi kalkındırmak hedefiyle hayata geçirdiği projede yerli tohumlarla yetiştirilen ürünleri halkla buluşturan "Ada Market Ekspres" aracına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. ‫“Toprağa Sarıl, Üretime Katıl” sloganıyla Ada bahçe’de boy veren tarımsal ürünler, ilçenin farklı mahallerindeki evlerde hazırlanan tarhana, erişte, zeytinyağı ve reçel gibi temel gıda maddeleriyle "Ada Market Ekspres" aracının raflarında bir araya geliyor. Son olarak Cumhuriyet Mahallesi’ne uğrayan aracın önünde sofralarına daha sağlıklı ve ucuza ürün götürmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

"ARAÇ SAYISI ARTACAK"

Ada Market Ekspres projesi sayesinde Ege Bölgesi'nin turizm başkenti olan Kuşadası'nın tarımsal yönünü de ön plana çıkardıklarını belirten Belediye Başkanı Ömer Günel, "Kentimiz, tarımsal üretimin yoğun olarak yapılabileceği bir potansiyele sahip. İlçemizde yetiştirilen tarımsal ürünleri vatandaşlarımızla aracısız buluşturmak için hayata geçirdiğimiz Ada Market Ekspres aracının yoğun ilgi görmesi bizi çok mutlu etti. Proje ile doğal yollardan yetiştirilen ürünü tarladan alıp mümkün olan en ucuz şekilde sofraya kadar ulaştırmaya devam edeceğiz. İlerleyen günlerde araç sayımızı da artıracağız" dedi.