Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 75 yaş üstü vatandaşlar için aşılama sürecinin perşembe gününden itibaren başlayacağını bildirdi. Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız uygulaması üzerinden koronavirüs aşısı uygulanacak grup sırlaması erişime açıldı. COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu’nda, ‘Nasıl aşı olurum?’ başlıklı bölümde MHRS ve e Nabız üzerinden aşı randevusu ve sorgulamaları yapılacak. İşte ayrıntılar...

Aşı randevusu sorgulama ve öğrenme ekranı, Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız uygulaması üzerinden erişime açıldı. Platform üzerinden aşı yaptıracak öncelikli yaş grupları detaylandırıldı. Korona virüs aşısını 28 Ocak'tan itibaren yaptıracak olan 75 yaş üzer vatandaşlar da aşı sorgulamalarını e Nabız üzerinden online olarak öğrenebilecekler. Aşı randevusu da www.mhrs.gov.tr adresinde “Üye Ol” seçeneğini tıklayıp üyelik oluşturduktan sonra alınacak.

75 YAŞ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

MHRS üzerinden koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır sorusu en çok merak edilen konuların başında geliyor.

MHRS üzerinden randevu oluşturmak için www.mhrs.gov.tr adresine girin.

Üyeyseniz bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapın. Eğer üye değilseniz “Üye Ol” seçeneğini tıklayıp üyelik oluşturun.

Koronavirüs aşı randevusu almak için sisteme giriş yaptıktan sonra “Aşı Randevusu Al” seçeneğini tıklayın.

"Aile Hekiminden” ve “Hastaneden” olmak üzere iki seçenek çıkıyor. İstediğiniz seçeneği tıklayıp tarih ve saat bilgilerini seçtikten sonra randevunuzu oluşturabilirsiniz. Randevu bilgileri SMS ile telefona iletilecek.

Eğer öncelikle grupta değilseniz aşağıdaki uyarıyı alabilirsiniz.

75 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır Sağlık Bakanlığı MHRS ekranı ile adım adım aşı randevusu alma işlemi

RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Koronavirüs aşısı olmak için önce bilgisayardan veya mobil telefondan e-Nabız uygulamasına giriş yapılacak. Ana menüdeki ‘COVID-19 aşı durumu’na tıklanacak, burada kişiler aşı öncelik durumlarını görebilecek.

E NABIZ AŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ  

BAKAN KOCA'DAN 75 YAŞ ÜZERİ İÇİN AÇIKLAMA

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Bakan Koca, toplantının ardından yazılı açıklama paylaştı. Açıklamada sağlık çalışanlarının, engelli, yaşlı bakım evleri ile huzurevlerinde yaşayan vatandaşların aşılanmasının tamamladığını ifade eden Koca, 75 yaş üstü vatandaşlar için aşılama sürecinin yarından itibaren başlayacağını ifade etti.