Söke'de mahkeme kararıyla pamuk alımları durdurulan 5 çırçır işletmesinin sahipleri tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Gerekli yerlere başvuru yaptıklarını belirten işletme sahipleri, "Bu karar pamuk toplama sezonu öncesi alınsaydı bizler de 200 çalışanımıza karşı karşı tedbir alırdık. Devletimiz ve yargımızın gerekli hassasiyeti gösterip mağduriyeti ortadan kaldırması gerekmektedir" açıklamasında bulundular. 

Söke Ziraat Odası binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına mağdur olan işletme sahiplerinin yanı sıra, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri ile Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Hüseyin Akkoyun eşlik etti.Özbaşlı Tarım-Çırçır'dan Hakan Özbaşlı, Güzler Çırçır'dan Mustafa Güz, Yalnızlar Tarım-Çırçır'dan Mehmet Yalnız, Özyıldız Tarım'dan Kerim Özyıldız ile Batı Menderes Tarım'dan Kadir Ünal tarafından gerçekleştirilen toplantıda ortak basın açıklamasını Hakan Özbaşlı okudu.

"KONU İLE İLGİLİ BAŞVURUMUZU YAPTIK"

Açıklamada, "Söke Tariş işletmesi yetkililerinin 4 Ocak 2019 tarihinde açmış oldukları dava neticesinde 16 ekim 2019 tarihinde kesinleşen mahkeme kararı ile pamuk alımlarımız durdurulmuştur. Bu tarihe kadar (18 Ekim) yapmış olduğumuz pamuk alımlarımızdan pamuk üreticilerimiz pamuk primlerinden faydalanacaklarken, bu tarihten sonra faydalanamayacaklardır. Şimdi bizler sizlere soruyoruz, devletin vermiş olduğu çalışma ruhsatımız, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarımız, maliye bakanlığımızdan almış olduğumuz vergi levhamızı tedarik etmemize rağmen, devletimizin de bu iş yerinin faaliyette bulunmasında hiçbir sakınca görmemişken, şimdi karşımıza bir mahkeme kararı ile işletmelerimizin pamuk alımlarını durdurulmasına karar verilmiş bulunmaktadır. Bizler konu hakkında gerekli yerlere gerekli başvurularımızı başlattık, devletimiz de bu karara karşı gerekli hassasiyeti gösterecektir" ifadeleri kullanıldı.

200 KİŞİ İŞSİZ KALACAK

"Bir önemli konuyu da sizlerin aracılığınız ile duyurmak istiyoruz. 5 çırçır fabrikası işletmesi sahibi olarak bizlerin yanımızda yaklaşık 200 kişi çalışmaktadır. Şimdi bu çalışanlarımızı işten çıkardığımız takdirde bu insanlarımızın durumları ne olacaktır? Madem böyle bir karar alınacaktı bunu niçin pamuk alım sezonunun ortasında yaptınız? Bu kararı daha önce yani pamuk toplama sezonu öncesinde alsaydınız bizler de bu çalışanlarımıza karşı tedbir alsaydık. Bu karardan dönülerek, devletimiz ve yargımız gerekli hassasiyeti gösterip bizlerin mağduriyetimizi ortadan kaldıracaktır."