15 Temmuz gecesi Meclis'e ilk gelen milletvekillerinin görüntüsü paylaşıldı. Görüntülerde CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse'nin meclise ilk gelen vekiller olduğu görüldü. 

15 Temmuz'da  milli birlik ve demokrasi için bir çok milletvekili meclise gelerek darbe girişimine karşı duruş sergiledi. Akşam saatlerinde başlayan kalkışmada Meclise gelerek demokrasiden yana duruş sergileyen ilk isimlere ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Darbe girişiminin 4.yılında ortaya çıkan görüntülerde CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse'nin meclise ilk giren vekiller olduğu görüldü.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde o geceye ait görüntüleri Twitter hesabından paylaştı. Paylaşılan görüntülerde 15 Temmuz 2016’da saat 23.18’de CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Uğur Bayraktutan’ın Gazi Meclis’e gelen ilk milletvekilleri olarak yansıdı. Milletvekilleri güvenlik görevlilerinden bilgi aldıktan sonra meclise giriş yaptığı görüldü. 

Bayraktutan, o görüntüleri ifadelerle paylaştı:

“15 Temmuz 2016 tarihinde saat 23.18’de CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekilimiz Sn. Bülent Tezcan ve Çorum Milletvekilimiz Sn. Tufan Köse ile beraber Gazi Meclis’e gelen ilk milletvekilleri olarak güvenlik kamerası görüntülerimiz. Yorumsuz. Halkımızın takdirine sunuyorum.”

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLA: