Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, dövizde yaşanan spekülatif artış bahane edilerek yapılan zamlara karşı en büyük direnci küçük esnafın gösterdiğini söyledi.

 Birçok büyük firma etiketteki fiyatları değiştirmese de gramajlarda vatandaşa belli etmeden değişiklik yaptığını belirten Çetindoğan, “Son dönemde dolardaki artış bahane edilerek başta gıda ürünleri olmak üzere birçok alanda yapılan zamlara karşı en büyük direnci küçük esnaf ve bakalar göstermiştir” diyerek, vatandaşa ve ülkesine destek olan küçük esnafın bu günlerde daha çok sahip çıkılmasını istedi.

“MİLLİ BİR GÖREV”


Ülke tarihinde yaşanan krizlerde küçük esnaf ve sanatkarın her zaman halkın yanında olduğunu belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Esnafımız Ahi Evran kültürünün gereğini her zaman yapmaya çalışmaktadır. Başta bakkal esnafımız olmak üzere diğer küçük esnafımızın bu direnci takdire şayandır. Gerek devlet yöneticilerimizin gerekse halkımızın da fedakarca faaliyetlerini sürdüren küçük esnafı gereken desteği vermesini bekliyoruz. Şartlar ne olursa olsun, büyük marketlerden veresiye bir ekmek bile alamayan vatandaşlarımızın bir ay boyunca evinin ihtiyacını veresiye karşıladığı bakkalını ve mahalle esnafını unutmaması gerektiğini düşünüyorum. Herkesin çevresindeki küçük esnafa destek vermesi artık milli bir görev haline gelmiştir. Çünkü herkes bu karışık ortamda kazancına kazanç katmaya çalışırken, başta bakkal esnafı olmak üzere sayıları 100 binleri aşan küçük esnaf, ülkenin ekonomisine katkı sağlamak için elinden gelen tüm gayreti gösterip imkanlarını seferber etmektedir. Bu nedenle küçük esnafın ülkemiz için vazgeçilmez olduğunu ve her zaman korunması gerektiğini herkese hatırlatmak istiyoruz” diye konuştu.