Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, ülke artan koronavirüs vaka sayıları ile ilgili bir açıklama yaptı. Çetindoğan, “İlk olarak değinmek isterim ki normalleşme sürecine orta riskli il olarak başlayan Aydın şuanda yüksek riskli il kategorisinde devam ediyor. Virüsün bulaşma yollarının yoğunluğuna göre farklı tedbirler alınmaya devam ediyor. Aydın’da berber ve kuaför salonlarımız bulaşın yoğun olduğu ortamlar arasına girmiyor fakat Aydın İl Sağlık Müdürümüz Sayın Osman Açıkgöz ile yaptığımız görüşme sonucunda ilimizdeki kuaför ve berber esnafımızın devlet hastanelerinde ücretsiz covıd-19 testi yaptırabileceğini belirtmek isterim. Temaslı olan, kendinde bazı belirtileri hisseden kuaför ve berber esnafımız vakit kaybetmeden testlerini yaptırabilir. Riski azaltmak bizim elimizde” diye konuştu.

“SAYILARDAKİ ARTIŞ HEPİMİZİ KORKUTMALI”

Tedbirlere uyulması konusunda çağrıda bulunan Çetindoğan, “Yasakların esnetilmesiyle birlikte günlük beş binlere düşen vaka sayısı tekrar yirmi binin üzerine çıkmaya başladı. Herkesi anlamaya çalışıyoruz evlerde çok sıkıldık fakat kendimizi bir anda sokağa atmanın gördüğümüz gibi kimseye bir faydası yok. Kafelerimiz açıldığı günden beri hınca hınç dolu. Bu esnemelerin amacının ‘hem halkımız biraz sosyalleşsin hem esnafımız biraz rahatlasın’ olduğunu düşünüyorum. Ama dışarıya çıktığımızda bakıyoruz ki her yer dolu. ‘Esnaf kaç aydır para kazanmıyordu. Bırakın da dolu olsun’ diye düşünülmesin. Çünkü böyle devam ederse, belki tekrar yasaklar gelecek ve esnafımız tekrar kepenk indirmek zorunda kalacak” ifadelerine yer verdi.

“EL ELE VERİRSEK BAŞARIRIZ”

Çetindoğan, sözlerini şöyle sürdürüdü:

“Aşılama konusunda ülke olarak iyi bir yol kat ettik biraz da kurallara özen gösterir ve kendi öz irademizle sağduyulu davranırsak aslında çok daha erken bitirebiliriz bu işi. Bizler işyeri denetleme ekiplerimizi sürekli aktif halde tutuyoruz. Yapılması gerekenler uyulması gereken kuralları dikte etmeye çalışıyoruz ama inanın bu birinin söylemesi yada yönlendirmesiyle olabilecek bir şey değil. Bu virüs 1 yılı aşkın süredir hayatımızda artık herkes ne yapması, nasıl korunması gerektiğini çok iyi biliyor. Lütfen maske ve hijyen kurallarına dikkat edelim. Gerekli olmadıkça kalabalık ortamlara girmeyelim. Oturduğumuz kafe, lokanta ve restoran gibi yerlerde belli süreyi geçmeyelim. Hem esnafımıza hem de ülke olarak sağlığımıza katkıda bulunalım. Hep birlikte el ele verirsek başarırız.”