Sıkıntılı günler yaşadıklarını belirten incir üreticisi, tüccarların kendilerine uğramadığını, bu durumun fiyatları düşürmek için bir oyun olduğunu belirtti. Üreticiler, “Amaç fiyatları en düşük seviyeye indirip üreticiyi ezmek. Pek çok üretici direnmek için pazara indi” dedi.

Nazilli’ye bağlı kırsal mahallelerde yaşayan kadınlar bu yıl doğal sıkıntıların yanında bir de tüccar sıkıntısı yaşadıklarını belirtti. Dünyanın en kaliteli incirini yetiştirmelerine rağmen, yaşadıkları pazar sıkıntısının bir oyun olduğunu düşünen üreticiler, elde kalan ürünlerini pazarda satmaya çalıştıklarını belirtti.

“AMAÇ FİYATI DÜŞÜRMEK”


Türkiye’nin en kaliteli ve en fazla incirinin Aydın’da yetiştiğini ve büyük çoğunluğu ihraç edilmesine rağmen, bir süredir tüccarların üreticiye uğramaz olduğunu belirten Naile Karakoç, “Dünyanın en kaliteli ürününü yetiştiriyoruz. Bu yıl yağmur ve doludan dolayı ürün rekolte ve kalitesinde sıkıntı yaşandı. Ciddi bir rekolte kaybı var. Buna rağmen inciri arayıp soran yok. Biz üreticiler bu durumun bir oyun olduğunu düşünüyoruz. Amaç  fiyatları en düşük seviyeye indirip üreticiyi ezmek. Pek çok üretici direnmek için pazara indi. Ancak yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.