TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın Kulis Gazetesi’nin canlı yayın konuğu oldu. Hakan Ülken, koronavirüs salgını sürecinde sektörlerin durumu, havaalanı meselesi ve birçok önemli konuda açıklamalar yaptı. 
 Üyelerinin her zaman yanında olabilmek için çabaladıklarını söyleyen Ülken, “Biz üyelerimizi mağdur etmedik. Ortada maske yokken biz ücretsiz 100 bin maske dağıttık. İlçelere kadar ayaklarına götürdük. Her probleme yetişmeye çalıştık” dedi.
“ÜYELERİMİZ MAHVOLMUŞ DURUMDA”
Salgın sürecinde oda üyelerinin çok zor günler geçirdiğini ve geçirmeye devam ettiğini ifade eden Ülken, verilen desteklerin de yeterli olmadığını söyledi. 
Üyelerin zorunlu ihtiyaçları karşılayamayacak hale geldiğini belirten Ülken, “Şahsi, kamu olarak maalesef verilen desteklerin yeterli olmadığı söyledik. Koronavirüs dönemini, yarı açık yarı kapalı; ben buna çeyrek açık diyorum. Böyle geçiren bazı sektörler oldu. Hiç para kazanmamış, tamamen 11 Mart’tan itibaren kapalı olan yerler var. Bu adam nasıl ayakta kalabilir? Adam, evinin ihtiyacını karşılamıyor. Vergisini nasıl ödesin? Verginin ertelenmesi, aradaki faiz farkını devletin ödemesi lazım. Üyelerimiz gerçekten mahvolmuş durumda. Pandemi kuralları çiğnenirken sıkıntı yok, ilk akla gelen ‘lokantaları kapatalım’.  Kapatalım da bu adamlar taş mı yesin? Nereye kadar böyle gidecek? ‘En azından saatlere yayarak bayram önü açın’ dedik. Bayram önü de para kazanamadılar” diye konuştu. 
“İŞÇİLERİMİZİN AŞILANMASI LAZIM”
Çeşitli sektörlerde faaliyetlerin sürdürülebilmesi için aşı konusunun önemli olduğuna dikkat çeken Ülken, “Bırakın işverenleri, en azından işçilerimiz aşılansın. İşyerlerimiz, fabrikalarımız çalışmaya devam etsin. İşçilerimizin aşılanması lazım. İnşallah devletimiz en kısa sürede aşı tedariğini sağlar ve çözüme ulaşırız diye temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 
“HAVALANI AÇILIRSA İLK 10’DA OLACAK”
Aydın’a havaalanı yapılması konusunda söz verildiğini ve ilde bunun önemli bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Ülken, “Türkiye’de 55 tane havaalanı var. Sadece 2 Büyükşehir’de havaalanı yok. Biri de Aydın. 100 binlik şehirlerde bile varken nüfusu 1 milyon üzerinde olan Aydın’da yok. Mitinglerde açık açık söz verildi. Son Başbakan Binali Yıldırım, ‘Çıldır Havalimanı Aydın’a hayırlı uğurlu olsun’ dedi. Açıldığı takdirde ilk 10 maksimum, ilk 15 havalimanı içinde olacak. Günde 2 bin 500 kişi İzmir Adnan Menderes Havalimanına gidiyor. ‘Ellere var, bize yok’ demiyoruz. Bize lazım olduğu için istiyoruz” diye konuştu.
“AYDIN OLMASI GEREKEN YERİN FERSAH FERSAH GERİSİNDE”
İlin potansiyelinin çok gerisinde olduğunu ifade eden Ülken, şu ifadelere yer verdi:
“Aydın, modern kamu binaları olmamasına rağmen, yeni spor kompleksleri olmamasına rağmen kendini geliştirmeye devam ediyorsa, Aydınlı elinden geleni yapıyordur. Aydın, kendisine yapılan haksızlıklara rağmen daha iyi durumdadır. Ama olması gereken yerin fersah fersah gerisindedir. Eğer siz, aynı koşullarda mücadele edemezsiniz, kalkıp da Gaziantep’i, Adana’yı 3. teşvik bölgesine koyup, Aydın’ı 2. bölgeye koyarsanız bu il gelişmez.  Herkes şapkasını önüne koyup neyi eksik yaptığını, neyi hep birlikte beceremediğini, senkronizasyonun nerelerde eksik gösterdiğini artık tespit edilmesi lazım. Geç kalıyoruz. Kaybediyoruz, kaybettikçe de ileride bunların telafisi daha zor olacak.”