Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Çine sulama sahasında yer alan tahliye ve drenaj kanalları ile Karpuzlu ile Kargı Dereleri olmak üzere toplam 59 kilometre tahliye kanalı yapılacağını açıkladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla tarım arazilerinin taşkın riski azaltılacak.

Aydın’da son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol almakta. Çalışmalar, mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

“64 BİN 650 DEKAR ARAZİNİN DRENAJI YAPILACAK”

Yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Aydın’ın eski ve önemli yerleşim yerlerinden biri olan Çine İlçesi, Büyük Menderes havzasında yer alan Çine Çayı'nın suladığı verimli arazileriyle; Ülkemiz tarımsal üretiminde önemli bir yere sahiptir. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak ilçeye Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Çine de yapımı devam eden Çine Sulaması Drenaj Kanalları İşi kapsamında Çine sulama sahasında yer alan tahliye ve drenaj kanalları ile Karpuzlu ve Kargı Dereleri olmak üzere toplam 59 kilometre tahliye kanalı yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla 64 bin 650 dekar arazinin drenajı yapılacak ve tarım arazilerinin taşkın riskini azaltılacak” dedi.

“ÇALIŞMALAR 2020 YILINDA TAMAMLANACAK”

Aydın, açıklamalarında bu yıl itibariyle 33 kilometrelik kısımda kanal kazılarının, 10 kilometre alanda taş tahkimatının ve 37 adet menfezin ayrıca Kargı Deresinde beton imalatlarının tamamlandığını ifade ederek, bununla birlikte arazi toplulaştırma işlemleri ile T5 tahliye kanalında sanat yapıları ve taş döşemesi devam etmekte olduğuna yer verdi. Genel Müdür Aydın son olarak Çine ovası sulaması drenaj kanalları ıslah çalışmasında fiziki olarak yüzde 45 gerçekleşme sağlandığının altını çizerek, çalışmaların 2020 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.