(İSMAİL ÖRS)- Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle esnafın işleri kötüleşti ya da dükkanları kapandı. Bu nedenle, çalışan birçok kişi işsiz kaldı. Lokantalar kapanınca işleri önemli ölçüde azalan  fırıncılar da eleman çıkarmak zorunda kaldı.

Bu süreçte işten çıkarılan çalışanlardan biri, Efeler’de yaşayan 35 yaşındaki Murat Soydemir oldu. İşsiz kalınca evini geçindirmek için yeni bir çare arayan genç adam, bisikletiyle yola çıktı. Mahalle mahalle simit satmaya başlayan Soydemir, bir süre sonra daimi müşteriler edindi. Evli olan ve eşinin hamile olduğunu belirten Soydemir, kazandığı parayla hayatını sürdürmeye çalışıyor.

“BU ZOR GÜNLER BİR AN ÖNCE BİTSİN”

Salgı nedeniyle çok sayıda kişinin işsiz kaldığını söyleyen Soydemir, “Daha önce fırında çalışıyordum. Koronavirüs salgını nedeniyle işler düşünce çıkarıldım. Yeni bir iş yolu bulmak için düşündüm. Evdeki bisikletimle simit satmaya karar verdim. Sabah ve akşam olmak üzere gece yarısına kadar mahalleleri dolaşarak simit satıyorum. Bir süre sonra daimi müşterilerim oldu. Çok şükür buradan kazandığım parayla evimi geçindirmeye çalışıyorum. Evliyim, eşim hamile. Bu bisiklet sayesinde geçimimi sağlıyorum. Allah bütün esnafların, çalışanların yardımcısı olsun. İnşallah bir an önce normale döneriz. Bu zor günlerin bir an önce sona ermesini diliyoruz” dedi.