(İSMAİL ÖRS- EREN YİĞİT KADİFE) Koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan 18 günlük tam kapanma süreci devam ediyor. 
13 Mayıs Perşembe günü kutlanacak olan Ramazan Bayramı bu yıl da koronavirüs tedbirlerinin gölgesinde geçecek. Bu süreçten en çok etkilenen meslek gruplarından biri de pastaneler. 
25 yıldır pastane işletmeciliği yapan 49 yaşındaki Emine Kocamimik, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi bir tepsi dahi tatlı siparişi almadıklarını söyledi. Kocamimik, "Her yıl Ramazan Bayramı öncesinde tatlı siparişleri bizim geleneklerimiz arasında var. Geçen yıl müşteriler işletmenizin önünde kuyruk oluşturdu. Bu yıl daha sipariş almadık. Alacağımızı da düşünmüyorum. Geçen yıl en az 50 tepsi tatlı siparişi almıştık, karıştırmamak için defter tutuyordum. Bu yıl o deftere bakıp iç geçiriyoruz" dedi.
Pandemi sürecini çok zorlu geçirdiklerini ifade eden işletmeci,  "Kapanmadık ama son damlalarımız. Ne kadar dayanabiliriz bilmiyorum" diye konuştu. 
Pandemi sürecindeki esnafa yapılan desteklerin yetersiz kaldığını belirten Kocamimik, "Desteklerin artmasını bekliyoruz. Yetkililer küçük esnafın yanında durmalı" şeklinde konuştu.