PAMUK KALİTESİNİ KORUMA KOMİSYONU DENETİM YAPTI

 Söke'de pamuk hasadının başlamasıyla Söke Pamuk Kalitesini Koruma Komisyonu tarafından denetim yapıldı.

Söke'de, Kaymakamlık başkanlığında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Söke Ziraat Odası, Söke Ticaret Borsası ve TARİŞ Söke Pamuk Tarım Satış Kooperatifi temsilcilerinden oluşan Söke Pamuk Kalitesini Koruma Komisyonu, pamukta kalite denetimi yaptı. Komisyon, bu çerçevede çeşitli işletmelerin teslim aldıkları pamuklarda nem oranlarını ölçerek kontroller yaptı. 

Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yörede pamuk hasadının başlamasıyla denetimlere başladıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Bu günlerde ilk denetimlerimize çırçır işletmelerinden başladık. Hasat boyunca denetimlerimiz hem çırçır işletmelerinde hem de tarlada hasat yapan pamuk toplama makineleri üstünde sürecek. Pamukta kalitenin korunması için hasat edilen pamuğun nem oranının kiloda yüzde 14'ten fazla olması sakıncalı. Bugün yaptığımız kontrollerde başta Söke TARİŞ'te ve diğer işletmelerde nem oranlarının düşük olduğunu yüzde 4-8 civarında olduğunu görmek bizi sevindirdi."

"ÇİFÇİLERİMİZİ UYARIYORUZ"

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş da pamukta nem oranının kalite açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Üreticimizin ve makinecilerin nem oranı yüksek seviyelerdeyken toplamasınlar. Nem oranı yüksek pamuğun kalitesi düşerken hem ülke ekonomisine hem de çiftçimizin kazancına büyük zarar verir. Üreticimizi uyarıyoruz." dedi.