CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’le birlikte Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret eden Özlem Çerçioğlu, burada yaptığı konuşmada, restoran ve kahvehaneler için çağrıda bulundu. Çerçioğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bugün otellerin restoranları açık mı arkadaşlar? Açık. HES kodu uygulanıyor, masalardaki hijyen ayarlanıyor değil mi? Evet. O zaman küçük esnafımızın restoranında, kahvesinde aynı uygulamayı yapamaz mıyız? Yazık değil mi yahu?

Başkanlarımız kibarlıklarını hiç bozmadı. Aç, aç millet. Biz bu süreçte hep fakir fukara, garip gurabanın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz ama insanlar bir tas çorbayı bulamıyor. Otellerin açıksa restoranları, aynı kuralları uygulayarak diğerlerini de açalım veya bu işin çaresi, kapatalım 14 gün tamamen kurtulalım.

Yani adil olmak lazım. Herkese eşit yaklaşmak lazım. Kusura bakmayın ben Aydın milliyetçiliği yapacağım, bunu sonuna kadar da savunacağım. Nedir yani? Orası açılıyor da burası açılmıyor! Neye göre?

Otellerde ne uygulanıyorsa, Aydın esnafımız diyor ki, ‘Restoranlarda, kahvelerde biz iki katı kurala razıyız. HES koduyla giriş olsun. Artık bizi açın’ diyor.”