İZMİR (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi üyeleri, Umman'dan gelen ticaret heyetiyle bir araya geldi.

Şubeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Umman Ticaret Fırsatları" konulu toplantıya, MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, Umman Sultanlığı Al Buraimi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Bin Muhammed Al Kaabi ve iki ülkenin iş insanları katıldı.

Umman, Orta Doğu pazarı ve bölgesel ticaretin konuşulduğu programda Tunus'un İzmir Fahri Konsolosu ve MÜSİAD İzmir üyesi Sabuhi Attar yatırım fırsatlarını anlattı.

Bilal Saygılı toplantıdaki konuşmasında, Orta Doğu bölgesine ticaretin her geçen gün yükseldiğini kaydetti.

Türk iş insanlarının bölgede daha etkin olması için MÜSİAD olarak çalışma yürüttüklerine işaret eden Saygılı, "Bu çalışmalarla başta Orta Doğu ve MENA Bölgesi olmak üzere Türkiye'nin bölgede bir cazibe merkezi olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Umman Sultanlığı Al Buraimi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Bin Muhammed Al Kaabi ise bölgelerindeki iş fırsatlarına ilişkin bilgi verdi.

Türkiye'nin ticarette ve sanayideki ilerleyişini izlediklerine dikkati çeken Zahir Bin Muhammed Al Kaabi, şunları kaydetti:

"Türk malları, Umman dahil tüm dünyada kabul görmektedir. Bu anlamda Umman'a ve tüm Körfez bölgesine ihracat ve yatırımlarınızda sizin yanınızdayız. Türkiye-Umman arasında karşılıklı ticaretimizi geliştirmek istiyoruz. İhracat ve ithalat kalemlerimizde birbirimize katkıda bulunacağımız alanlar mevcut. Bu toplantımızda fırsat alanlarını işaret ederek MÜSİAD üyelerinin istifade etmesini ve ülkemizdeki imkanları kullanmalarını dile getirdik."