(İsmail Örs) Koronavirüs tedbirleri kapsamında düğün törenlerinin uzun süre yasaklanması modaevi işletmecilerini  ekonomik olarak büyük  zarara uğrattı. Modaevi işletmecisi  39 yaşındaki Selin Dirik, düğün törenleri yasaklandığı için gelinlik,damatlık ve abiye satışı yapamadıklarını ifade etti. Dirik, "Düğün olmayınca vatandaşlar, sadece nikah töreni için gelinlik ya da damatlık almadı. Bu da bizim satışlarımızı durdurdu. Maddi olarak yüzde 80 oranında zarar ettik. Normal dönemde bile  yılda 3 ay satışlarımız yoğun oluyor. Pandemiyle birlikte onu da yapamadık. Bu dönemde yaşadığımız zararı 3 yıldan önce kapatamayız" dedi. 
"YÜZDE YÜZ ZAMANLANDI"
Satışlarda belirli bir miktarda artış olduğunu dile getiren Dirik, "Yavaş yavaş satışlarımızda artış başladı ama fiyatlar da yüzde yüz zamlandı. Zamları müşterilerimize yansıtmamaya çalışıyoruz. Düğün törenleri bir dönem daha yasaklanırsa sektör olarak bunun altından kalkamayız" diye konuştu.

"DESTEK BEKLİYORDUK TAM TERSİ OLDU"
Zamlar konusunda dertli olduklarını söyleyen  Dirik, "Bu  dönemde yetkililerden destek bekliyorduk fakat tam tersi oldu. Elektrik faturamız iki katına çıktı" dedi.