İstanbul Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası ve Rize Ticaret Borsası 9. YÖREX Yöresel Fuarında birlikte tanıtım gerçekleştirecek.


İstanbul Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası ve Rize Ticaret Borsası bu yıl 9’uncusu düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarına her yıl olduğu gibi bu yıl da birlikte katılıyor.


Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 9.su 24-28 Ekim tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) İstanbul – Aydın – Rize Ticaret Borsalarının ortak standında yöresel ürünler sergilenecek.


İstanbul Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası ve Rize Ticaret Borsası ortak olarak yaptıkları açıklamada, “Yöresel Ürünler Fuarı; coğrafi işaretli ürünleri tanımak, tanıtmak ve farkındalık oluşturmak adına çok önemli bir fuardır. Kurumların yerel değerlere sahip çıkmalarını ve coğrafi işaret başvurularını arttırmalarını, ayrıca tüketicilerin coğrafi işaretli ürünleri tercih etmelerini sağlamaktadır. Yerel değerleri benzerlerinden ayırmak için kullanılan coğrafi işaretler kırsal kalkınmada önemli bir kalkınma aracıdır” ifadelerine yer verdiler.