(EREN KADİFE ) Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan 18 günlük tam kapanma sürecinde, İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile iki kez semt pazarlarının kurulmasına izin verilmişti. Pazarlardaki ürün fiyatlarının pahalılığı ise vatandaşlar tarafından tepki çekmişti. Tam kapanma sürecinin sona ermesinin ardından semt pazarları, hafta içinde yeniden kurulmaya başlandı. Hem pazarcı esnafı hem de vatandaşlar ise fiyatların düştüğünü ve bundan memnuniyet duyduklarını belirtti. 
Pazarcı esnafı olan 55 yaşındaki Ahmet Dönmez, " Tam kapanma bizi de etkiledi. O süreçte fiyatların yükselmesini biz de istemedik ama bu işin tek tarafı biz değiliz. Pazarlar düzenli olarak kurulmaya başlandı. Bunun yanında üretim de artmaya başladı. Bundan sonraki süreçte fiyatlar daha da düşecektir" diye konuştu. 
Bir diğer esnaf 22 yaşındaki Faruk Öcal da, "Vatandaş fiyatlardan memnun satışlar iyi gidiyor. Pazar fiyatları market ile yarışıyor diye yorum yapılıyordu. O günleri geride bıraktık. Umarım tekrar yaşamayız" ifadelerini kullandı.