Düzenlenen haftasonu programı kapsamında Aydın’a gelen ekonomi gazetecileri, çeşitli temaslarda bulunup tesisleri gezdi. Aydın’daki ürünlere hayran olduklarını belirten gazeteciler, AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş tarafından özel ilgiyle ağırlandı. Savaş’ın misafirlere eliyle incir ürünleri ikram ettiği anlar, ilginç görüntüler oluşturdu.

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin düzenlediği program kapsamında, ulusal gazete, televizyon ve radyolarda çalışan gazeteciler Aydın’a geldi. Cumartesi günü Kuşadası’nda Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’le buluşan gazeteciler, daha sonra Jeotermal Enerji Santral, incir işleme tesisi gibi üretim merkezlerini gezdi.

SAVAŞ, BİZZAT İKRAMDA BULUNDU

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın yakından ilgilendiği gazeteciler, özellikle incir işleme tesisinde kullanılan teknolojiye hayran kaldı.

Günaydınlar Organik Ltd. Şti.’de incirin sofraya gelmeden önce geçtiği süreci birebir görme imkanı bulan gazetecilere, AK Parti’li Savaş bizzat kendisi ürünlerden ikram etti.

“ÇİNELİNİN KARNI DOĞDUĞU YERDE DOYACAK”

İncir işleme tesisinde çalışan kadınlar, AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’tan bazı taleplerde bulundu. Kadınlar, her gün Çine’de İncirliova’ya çalışmaya geldiklerini belirterek, “Çine’ye de fabrika kurulmasını istiyoruz. Kendi ilçemizde çalışmak istiyoruz” dedi.

Kadınların talebine yanıt veren Savaş, “Organize Sanayi Bölgesi’nde hepinize iş sağlayacak kadar fabrika olacak. Çinelinin karnı, doğduğu yerde doyacak. Hiç merak etmeyin. Sizler için çalışıyoruz” dedi.