Bölgemizin en önemli pamuk üretim merkezlerinden olan Söke Ovası'nda geceleyin pamuk hasadı yapmak yasaklandı. 

TARIM ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ VE SÖKE JANDARMA KOMUTANLIĞI KONTROL EDECEK

“Söke Pamuk Kalitesini Koruma Komisyonu” tarafından bir takım kararlar açıklanırken, bir yandan 7/24 esaslı hasat denetimleri devam ettirilecek. Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu başkanlığındaki komisyonun aldığı kararlardan biri ise nemli pamuk toplanmaması için Söke Ovası’nda gece yapılan pamuk hasadına yasak getirdi. Konuyla ilgili Tarım Orman Müdürlüğü ve Söke Jandarma sahada kontroller yapacak. 

GECE 00:00 İLE 08:00 ARASI PAMUK TOPLAMAK YASAKLANDI

Söke Pamuk Kalitesini Koruma Komisyonunca yapılan toplantıda; üretici ve çırçır sahiplerinin düşünce ve taleplerini de alarak, bugünden itibaren "Gece Pamuk Hasadı Yasağı" ilan edildi. Bundan böyle  ilçede daha kaliteli pamuk üretimi için saat 00.00 ile 08.00 arasında pamuk hasadı yasağı getirildiği belirtildi. 

 Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu yaptığı açıklamada;

Söke Pamuk Kalitesini Koruma Komisyonu ile birlikte ilçede faaliyette bulunan çırçır fabrikalarındaki işlenmekte olan pamukları inceledikleri sırada gece toplanan üründe kalitenin düştüğünün görülmesinin kararda etkili olduğu ifade eden Kaymakam Kurtbeyoğlu, “Söke Pamuk Kalitesini Koruma Komisyonu olarak yaptığımız toplantıda, üretici ve çırçır sahiplerinin düşünce ile taleplerini de alarak, gece pamuk hasadı yasağı ilan ettik. Söke pamuğunun kalite ve standardının korunması ve nemli pamuk toplamanın önüne geçebilmek amacıyla, 21 Eylül tarihinden itibaren pamuk makinalı hasadı Kalite Koruma Komisyonu tarafından günün 00.00 ile 08.00 saatleri arasında yasaklanmıştır. Gece Söke Tarım ve Orman Müdürlüğümüz kontrol görevlileri ile jandarma ekiplerimiz sahada olacak ve hasat yasaklarına uyumu denetleyeceklerdir. Yasağa aykırı davrananların 156 veya jandarmaya bildirilmesi halinde de gerekli yaptırım uygulanacaktır. Makine sahibi, operatör ve üreticilerimizin Söke pamuk kalitemizin korunması amacıyla alınan yasaklama kararına hassasiyetle uymalarını istiyoruz” dedi.