İncirin TARSİM kapsamına alınması konusunda açıklama yapan Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, üreticilere önemli bir uyarıda bulundu. Kendirlioğlu, “Çiftçilerimizin TARSİM kapsamına girebilmesi için öncelikle tarım sigortasını yaptırması gerekiyor. Üreticiler muhakkak sigortasını yaptırmalı” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aydın için önemli bir tarım ürünü olan incirin TARSİM kapsamına alındığını duyurdu.

Kararın Aydınlı üreticiler için sevindirici bir haber olduğunu belirten Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, önemli bir uyarıda bulundu.

“ÜRETİCİ SİGORTASINI YAPTIRMALI”

Tarım sigortası olmayan üreticilerin TARSİM’den faydalanamayacağını vurgulayan Kendirlioğlu, “TARSİM kapsamına alınması demek tamamının alınması anlamına gelmiyor. Çiftçilerimizin TARSİM kapsamına girebilmesi için tarım sigortasına yani TARSİM’e gidip müracaat etmeleri gerekiyor. Vatandaş önce sigortasını yaptıracak. Ondan sonra eğer risk oluşursa bu sigortadan faydalanacak. Bu konuyla ilgili eğer üreticilerimiz bilgi sıkıntısına düşerlerse, biz Ziraat Odaları olarak kendilerine yardımcı olmaya her zaman hazırız. Üreticilerimiz muhakkak sigortalarını yaptırmalılar” dedi.

2019’DAN İTİBAREN GEÇERLİ

İncirin TARSİM kapsamına alınması için yetkililere bir çok kez bilgilendirme yaptıklarını belirten Kendirlioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“İncirin yağmur riskine karşı TARSİM kapsamına alınması gerektiğini sürekli yetkililere iletiyorduk. En son ilimizi ziyaret eden Tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye bir dosya hazırlayarak bu durumu kendilerine bildirdik. Bu bilgilerin, taleplerin içinde incirin TARSİM kapsamına alınması konusu vardı. İncir üreticisi için son derece sevindirici bir haber. 2019’dan itibaren artık incirde yağmur riskine karşılık çiftçilerimiz sigorta kapsamına alınmış oldu.”