Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası euro ve dolarda düşüş yaşandı. Dolar 18,40 TL seviyelerinden 13 seviyesinin altına kadar düştü. 20,80 seviyesindeki euro ise 16'ın altına indi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DÖVİZ AÇIKLAMASI

Yükselen döviz kuruna karşı dikkat çeken bir plan açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

Tasarruflarını değerlendirirken, kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz.

Dövizin muhtemel getirisine Türk Lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak bu yeni araç şöyle işleyecektir.

İnsanlarımızın bankadaki Türk Lirası varlığının mevduat kazancı kur artışından yüksekse, bu getiriyi elde edecek.

Ama kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa, aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Üstelik bu kazanç stopaj vergisinden de muaf tutulacak.

Ayrıca, Türk Lirası varlıklarının yeni bir döviz talebi oluşturmayacak şekilde değerlendirilmesini temin edecek araçları devreye alacağız.

Dolayısıyla, bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını Türk Lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.