İSTANBUL (AA) - İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, eğitim platformu "Doğa'm Evimde" ile dünya çapında 120'den fazla başvuru alınan "2021 En İyi Geleceğin Dijital İnovasyon Ödülü" yarışmasında 23 finalistten biri oldu.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji açıklamasına göre, "Doğa'm Evimde" platformu, aldığı CIO Ödülleri ve IDC Türkiye Ödülü ile başarısını taçlandırmıştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ ETA Vakfı Kurucu Temsilcisi Serhat Özeren, yaklaşık 1,5 yıldır yaşam koşullarını, ticareti, eğitimi, turizmi pandeminin belirlediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bütün insanlığın aldığı en önemli ders bu süreçte karşımızda duruyor; bilim ve teknolojik gelişimin önemi. Bu alanda ihtiyaçlar zorunluluğa dönüştü. Amerika, Avrupa'nın dev ülkeleri, deyim yerindeyse sınıfta kaldı. Türkiye, gerek altyapı gerekse içerik dönüşümünde en gelişmiş görünen ülkelerden önde olduğunu gösterdi. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji olarak, bunu bir adım daha öteye taşıdık. Tamamlayıcı eğitim unsurlarımız ile hem uzaktan hem hibrit eğitim süreçlerini yüksek verimlilik ile gerçekleştirdik. Doğa'm Evimde platformu, e-doğa/m-doğa uygulamalarımız​​​​​​​ ile fark yarattık. Kurumumuzda CIO görevini dirayetle yürüten Hakan İnanır ve ekibini ayrıca kutlamak isterim. Eğitimdeki öncü anlayışımız ödüllerle tescillendi. Küresel ölçekte verilen değeri görmek de gurur verici. Ama bu gurur sadece bizim değil, tüm eğitim sektörümüzün gururudur."

IDC "2021 En İyi Geleceğin Dijital İnovasyon Ödülü" sahipleri, 14 Haziran'da açıklanacak. ABD'deki yarışma, küresel ölçekte gerçekleşiyor ve katılımcılar, 2 özel ödül ve 5 kategoride yarışıyor. Kazanan kuruluşlar, Ağustos 2021'de yapılması planlanan "Sanal-Dijital Yeniliklerin Geleceği Zirvesi"ne de davet edilecek.