Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yol kenarlarındaki TOTEM’lerden aldığı fahiş ücretler, Türkiye çapındaki tek yetkili araç muayene istasyonu olan TÜVTÜRK tarafından çarpıcı bir yöntemle protesto edilecek. Firma, Büyükşehir’in aldığı yüksek ücretlere karşı, Aydın’daki TOTEM’lerini karartma kararı aldı.

Aydın Ticaret Odası’nın üyelerinin zarara uğramasını önlemek amacıyla gündeme getirdiği Aydın’daki TOTEM fiyatları büyük tartışma yarattı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, yol kenarlarında firmaların reklamlarının yer aldığı TOTEM’ler için Aydın’da izin belgesi ve izin yenileme belgesi adı altında çok yüksek para talep edildiğini açıkladı. Ülken, İstanbul, İzmir ve Denizli’de dahi istenmeyen para miktarının azaltılmasını istedi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Barış Altıntaş ise bu talebe olumlu karşılık verilmeyeceğini açıkladı.

DEV FİRMADAN ÖNEMLİ KARAR

Tartışma devam ederken, Türkiye genelinde araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olan TÜVTÜRK önemli bir karar aldı. Edinilen bilgiye göre, TÜVTÜRK, Aydın’daki TOTEM’lerini karartma kararı aldı. Firma, halen Aydın’daki 450 bine yakın aracın muayene işlemlerini, merkez Efeler ilçesi ve Nazilli ve Söke ilçelerindeki istasyonlarında yapıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulamasının, Aydın’da ticaret yapan firmaları zora soktuğu belirtilirken, aynı zamanda il dışından gelen yatırımcılara zorluk çıkarmak olarak değerlendiriliyor.