Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli-Aydın Otoyolu’nun ihalesinin 26 Mart’ta yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir mitinginde Aydın'ı da yakından ilgilendiren bir müjde verdi. "Denizli-Aydın kesiminin ihalesine 26 Mart'ta çıkıyoruz." dedi.

Erdoğan, İzmir'de 18 bin toplu konut yapıldığını, imar barışıyla 793 bin İzmirlinin sıkıntısının çözüldüğünü belirterek, adalet hizmetlerinin daha hızlı sonuçlandırılması için istinaf mahkemesinin faaliyete geçirildiğini söyledi.

Erdoğan, "İstanbul-İzmir arasını 8 saatten 3,5 saate indirecek İstanbul-İzmir otoyolu projemizi bu yıl bitiriyoruz." dedi.

Erdoğan, mitingin ardından canlı bağlantıyla otoyolun Balıkesir kuzey ve batı kavşakları arasındaki 32,5 kilometre ve Akhisar-Saruhanlı kavşakları arasındaki 32,5 kilometre olmak üzere 65 kilometrelik kesiminin daha resmen hizmete açılacağını ifade etti.

Otoyolun Balıkesir-Edremit-Ayvalık yolu bağlantısının da sağlanacağını, Balıkesir geçişinin 30 dakikadan 15 dakikaya ineceğini vurgulayan Erdoğan, "Akhisar-Saruhanlı kısmıyla da İzmir'e kadar kesintisiz ulaşımı sağlamış bulunuyoruz. Artık Akhisar şehir geçişi de 20 dakikada değil 5 dakikada bitecek. Akhisar-İzmir arası mevcut yolla 1,5 saat sürerken otoyolun devreye girmesiyle 50 dakikada katedilecek. Çanakkale Köprüsü'nü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Balıkesir üzerinden İzmir'e de bağlanacak. İzmir'i Antalya'ya bağlayacak otoyolun Denizli-Aydın kesiminin ihalesine 26 Mart'ta çıkıyoruz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, İzmir-Manisa yolu üzerindeki Sabuncubeli Tüneli ve bağlantı yollarının tamamlanıp hizmete sunulduğunu hatırlattı.