İSTANBUL (AA) - Corendon Airlines’ın Avrupa’nın farklı kentinden Anadolu’nun 15 kentine sunduğu direkt uçuşlar yoğun ilgi görmeye devam ederken, şirketin üst düzey yöneticileri Brüksel’de düzenlenen özel bir akşam yemeği ile ülkenin önde gelen seyahat acenteleri ile buluştu.

Corendon Airlines açıklamasına göre, şirket 2021 yaz sezonu boyunca, Hollanda ve Belçika’dan Türkiye’ye haftada 50 uçuş düzenleyerek 200 bin koltuk arz edecek.

Hollanda ve Belçika’da yaşayan Türklerin tercih ettiği Köln ve Düsseldorf havalimanlarından ise Anadolu’nun farklı şehirlerine haftada 70 kez uçuyor olacak.

Şirket, biletini gidiş ve dönüş olarak Corendon Airlines’tan alan yolculara ekstra yüzde 10 indirim sağlıyor. Ayrıca, Türkiye’ye uçuşlarında yolcularına 3 farklı bilet sınıfı seçeneği sunuyor.

Eco, Flex ve Premium sınıflarının her biri yolculara farklı bagaj, yemek ve esneklik imkanı sunarken, Premium bilet sınıfını tercih eden yolcular 32 kg’a kadar bagaj hakkı elde ediyorlar.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Brüksel’in kendileri için yeni bir pazar olmadığını, 2009’dan beri Brüksel Havalimanı'nda uçak konumlandırdıklarını belirtti.

Karaer, “Pandemi sürecince artırdığımız etnik uçuşların da etkisiyle yakın zamanda buraya yakında ikinci uçağımızı da konumlandıracağız.” ifadelerini kullanarak, geçen günlerde başladıkları Brüksel-Eskişehir uçuşlarına acentelerden gelen talepten çok memnun olduklarını ve bu hatta uçmaya kışın da devam etme kararı aldıklarını açıkladı.

2021 yaz sezonu için rezervasyon taleplerinin, bu sene sezonun kasım sonuna kadar uzayacağına işaret ettiğine dikkati çeken Karaer, “Biz şimdiden 2022 sezonu için hazırlıklarımızı da tamamladık ve yakın zamanda yeni programımızı açıklayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Karaer, yakında Brüksel’den Fas gibi yeni destinasyonlara da uçmaya başlayacaklarının sinyalini verdi.

Belçika’nın en büyük ve en yüksek kapasiteli acenteleri ise Corendon Airlines yönetimi ile yapılan bu görüşmenin son derece faydalı ve başarılı geçtiğini, bu yoğun Anadolu programının kendilerinin ürün yelpazesine ve satışlarına büyük etkisi olacağını belirttiler.