Kuşadası ve Didim’de Ramazan Bayramı nedeniyle turizmciler yüksek oranda doluluk bekliyor. Yetkililer, otellerin şimdiden dolmaya başladığını belirtti.

Türkiye'nin en eski turizm destinasyonlarından Kuşadası'nda Güzelçamlı Milli Parkı'ndaki eşsiz güzelliğe sahip koylar ve Kadınlar Denizi plajı, bu bayramı da yoğun geçirecek. Son dönemde alternatif olarak dalış turizmiyle de adı anılan Kuşadası'nda Türkiye'nin en büyük batık uçağını görmek isteyen ziyaretçiler bayram tatilinden yararlanacak.

Kuşadası Turizm Derneği Başkanı Bülent İlbahar, ilçede bayram tatilinde otellerdeki doluluk oranının çok yüksek olacağını söyledi.

Bayramın ikinci gününden itibaren yoğun bir hareketlilik beklediklerini aktaran İlbahar, "Günübirlikçi tatilcilerin ve son dakika rezervasyonu yapanların da tercihiyle otellerimizin tamamen dolacağına inanıyorum. Kuşadası'nda bayram döneminde nüfusun tatilciler ve günübirlikçilerle birlikte 1 milyona ulaşması bekleniyor." dedi.

Dış pazarın da oldukça iyi olduğuna dikkati çeken İlbahar, Almanya ve Hollanda pazarından taleplerin önceki yıllara oranla fazla olduğunu dile getirdi.

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Tacettin Özden de bayram dolayısıyla turizmcinin yüzünün güldüğünü, bayramla birlikte sezona hızlı bir giriş yapacaklarını kaydetti.

Ege'nin diğer bir turizm merkezi olan Aydın'ın Didim ilçesinde de yüksek yatak kapasitesine sahip otellerde doluluk dikkati çekiyor.

Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, ilçedeki Altınkum Plajı'nın yanı sıra Apollon Tapınağı gibi tarihi değerlerin ziyaretçilerin ilgisini çektiğini kaydetti.

Başta İngiltere'den olmak üzere farklı ülkelerden çok sayıda turistin tercih ettiği Didim'de bayram tatilinde doluluk oranının yüzde 90'lara ulaştığını dile getiren Şentürk, iç talepte geçen yıla göre artış gözlemlediklerini dile getirdi.