Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından esnafa destek paketini açıkladı. Buna göre, 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık hibe desteği sağlanacağı belirtildi.

Destekten faydalanacak sektörler arasında yer almadıklarını belirten Aydın Bakkallar Odası Başkanı İlyas Seçkin, salgın sürecinde en az yüzde 30 kayıplarının olduğunu ifade ederek listede bakkalların da yer alması gerektiğini söyledi.

“DESTEK VERİLEN ESNAFIN BİRÇOĞU EN AZ BİZİM KADAR AÇIKTI”

‘Anlamakta güçlük çekiyorum’ diyerek sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Seçkin, “Esnafa destek paketi açıklandı. Destekten yararlanacak kesimlerin çoğu basit usul ve açıklardı. Herkes ne kadar etkilendiyse, onlar en az etkilendi. Bakkal esnafının en üst seviyede vergisi, her türlü resmi kaydı var. Bizlerin de en az yüzde 30 kaybı var. Onlara verildiyse biz neyiz? Destek verilen esnafın birçoğu en az bizim kadar açıktı. Ya ayrılan hibenin tümü bir buçuk yıldır kapalı olan esnafa verilmeliydi ya da hiçbir esnaf ayırt edilmemeliydi. O zaman anlardım. İnşallah çıkacak genelgede ekonominin barometresi olan bakkal ve büfeci arkadaşlarımız da olur” ifadelerini kullandı.