Yaklaşık 21 yıldır devam eden ve Yavuzlar İnşaat tarafından çözüme kavuşturulacağı açıklanan Aykonut projesinde, 'yıkım kararı' gündeme geldi. Efeler Belediyesi, Güzelhisar Mahallesi'ndeki inşaat alanında yıkım yapılacağını belirterek alanın boşaltılmasını istedi. Yavuzlar İnşaat'tan yapılan açıklamada ise yıkım kararının 46 bin metrekare alandaki bazı yapılar için alındığı, projenin tamamını kapsamadığı ifade edildi.
Yıllardır Ay Konut projesi olarak bilinen ve sorunlarının kör düğüm haline gelmesinden sonra içinden çıkılmayacak bir hal alan Ay Konut evleri, Yavuzlar inşaat tarafından düzenlenen basın toplantısı çözüme kavuşturulduğu belirtilmişti.
Bölgede satış ofisi ve örnek daire yapılarak satışlara başlanırken, Efeler Belediyesi tarafından örnek dairenin de satış ofisinin de kaçak olduğu gerekçesi ile önce mühürleme sonra da yıkım kararı çıktı. Karar, çeyrek asırdan bu yana ev sahibi olmayı bekleyenlerle yeni proje dahilinde konut satın alanları tedirgin etti. 
YÖNETİM AÇIKLAMA YAPACAK
Bahse konu mühürleme ve yıkım kararının yanlış algılandığını bu kararların 46 bin metrekare alan üzerinde bulunan bazı yapılar için olduğunu belirten Yavuzlar İnşaat yetkilileri yönetim kurulunun bugün toplanarak konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirici açıklama yapılacağını belirttiler.