Aydın Genç İş İnsanları Derneği (AYGİAD) Başkanı Utku Uyanık, pandemi koşulları nedeniyle yaşanan ekonomik durum ve normalleşme süreci ile ilgili açıklama yaptı.
Uyanık, hem vatandaşlara hem de yetkililere çağrıda bulundu. 
Açıklamasında, “AYGİAD olarak Sağlığın her şeyden önce geldiğini biliyoruz. Fakat bildiğimiz bir şey daha var ki, o da ev ekonomisinin sağlığı” diyen AYGİAD Başkanı Uyanık, “Esnaf, küçük esnaf ve kobilerimiz ile çalışanları, ancak ticari faaliyetlerini sürdürebildikleri durumlarda evlerine ekmek götürüp hayatlarına devam edebilirler. İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinde, maalesef uzunca bir süredir hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimiz kapalı ve çok zor durumdalar” dedi.

Hem yetkililere hem de vatandaşlara çağrıda bulunan Uyanık, şu ifadeleri kullandı:
“Buradan Aydın’da yaşayan halkımıza ve İl Hıfzısıhha Kurulumuza çağrı yapmak istiyoruz. Artık kontrollü bir şekilde, kurallara uyan, gerekli önlemleri alan esnafımızın iş yerlerini açalım. Dayanacak güçlerinin kalmadığını biliyor ve görüyoruz. Halkımızdan isteğimiz; lütfen kurallara uyalım. Ancak bu doğrultuda vaka sayılarını düşürüp normalleşebiliriz.”