Aydın’ın bir öğrenci kenti olduğunu dile getiren tantuni işletmecisi Levent Temizbaş, “Üniversite öğrencileri kentin ekonomisine canlılık getiriyor. Öğrencilerin olmadığı dönemde işlerin ne kadar düştüğünü gördük. Her kentin farklı ekonomik dinamikleri var. Aydın’ın önemli ekonomik dinamiklerinden biri öğrenciler. Bu açıdan üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlaması önemli” dedi.

Öğrencilerin kente gelecek olmasını sevinçle karşıladıklarını ifade eden ayakkabı mağazası işletmecesi Mehmet Turan, “Çok mutlu olduk. Geçen yıl öğrenci yoktu. Bu da işlerin düşmesine neden oldu. Yüzde 30 oranında işlerin artmasına neden olacak. Koronavirüs sürecinde kentin yerli vatandaşı bile evde çok sıkıldı. Öğrenciler daha çok sıkıldı. Daha çok dışarı çıkacağını ve daha çok alışveriş yapacağını düşünüyorum. İhtiyaçları olacak. O ihtiyaçlarda bu kentin esnafından karşılanacak. Özellikle kış aylarında ekonomik hareketlilik azalıyor. Öğrenci olduğu zaman böyle bir durum yaşanmıyor. Öğrenciler için de yüz yüze eğitimin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Hepimiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

Aydın’ın ekonomisinde üniversite öğrencilerinin önemli olduğunu dile getiren kafe işletmecisi Hakan Özer, “Üniversite öğrencilerinin Aydın’a gelişini dört gözle bekliyoruz. Üniversite öğrencileri Aydın ekonomisinin bel kemiği. Esnafların da öğrencilere yardımcı olmasını diliyorum. Özellikle kafe sektöründe ekonomik katkı olarak öğrencinin payı oldukça yüksek” şeklinde konuştu.

Koronavirüs sürecinde alınan tedbirler nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçirdiklerini söyleyen telefon mağazası işletmecisi Emrah Ekin, “İşlerimiz çok kötü durumda. Giderlerimizi zor karşılıyoruz. Öğrencileri bekliyoruz. Öğrenciler iş gücüne yüzde 30 katkı sağlar. İşlerimizi arttırır” dedi.

Yüz yüze eğitimin öğrenciler için de faydalı olacağını söyleyen lokanta işletmecisi Süreyya İnanöz, “Üniviersitelerde yüz yüze eğitimin yeniden başlamasına çok sevindik. Ekonomiye katkıları çok fazla. Onlar için de yüz yüze eğitim daha faydalı. Kentte öğrenci olduğu zaman öğrencilerin çevresi de kente geliyor ve ekonomiye katkı veriyor” ifadelerini kullandı.