Aydın Ovası'nda bu gece hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düştü. Hava sıcaklıklarının nadiren sıfırın altına düştüğü ovada, çiftçiler sabaha kadar sera olan bölgelerde ateş yaktı. Aydın'da 25-30 yıldır örtü altında sebze ve meyve yetiştiriciliği yaptığını ancak bu yılki gibi bir kış mevsimi yaşamadığını belirten Aydınlı çiftçilerden Barış Şenses, Büyük Menderes Ovası'nda ilk defa ateş yakarak gece don nöbeti tuttuğunu söyledi.

Sera olan bölgedeki soğuğu kırmaya çalışan üreticiler, Aydın'da saat 24.00'ten sabah 07.00'ye kadar lastik, saman ve çeşitli malzemeler yaktı. Rüzgarın durumuna göre sera bölgelerinin çevresinde ateşin yerini değiştiren çiftçiler, yüzlerce dönüm seranın üzerine yaktıkları ateşin dumanı ile kapatarak ortam sıcaklığını yükselterek don oluşumunu engellemeye çalıştı.

Çeyrek asırdan bu yana Aydın'da ilk defa böylesi havası değişken bir kış mevsimi yaşadığını belirten Barış Şenses isimli üretici, "Bu yıl Şubat ayına kadar kış gelmedi. Sıcaklıklar çok yüksek olduğu için pek çok sebze ve meyve erkenden çiçeğe durdu. Ancak birden hava sıcaklığı düşüp çok çetin kış şartları başladı. Ben ömrümde ilk defa Aydın'da seralarda don yaşanmaması için ateş yakıyorum. İnşallah başarılı oluruz. Ancak çok etkili bir mücadele yaptık. Tüm Aydın Ovası'nda bu gece başta çilek yetiştiricileri olmak üzere örtü altında üretim yapan çiftçiler sebze ve meyvelerde don yaşanmaması için sabah kadar ateş yaktı" diye konuştu.