“DOĞALGAZI BULMUŞTUK, ZAMLARLA SÜSLEDİK”
 (İsmail ÖRS)-  Efeler'de yaşayan 45 yaşındaki dönerci ustası  Mustafa Kara, asgari ücretin çok yüksek olduğunu ve açıklanan zam oranlı ile birlikte dengenin sağlandığını ifade etti. Kara, "Doğalgaz bulmuştuk diye hatırlıyorum. Sanırım o yüzden zam geldi. İşlerimiz çok yolunda. Zamlarla da süslemiş olduk" dedi.
"İYİ BİR YAŞAM İÇİN ZAM ÖNERİYORUM"
Cep telefonu dükkanı işletmecisi olan 30 yaşındaki Emrah Ekin, iyi bir yaşam için herkese zam önerdiğini dile getirdi. Ekin, "Her şeyin mükemmel olduğu bu günlerde zam oranlarını düşük buldum. Zam olmazsa yaşam olmaz. En az yüzde 25 bekliyordum" diye konuştu.
"MÜJDELİ HABERİ ALDIK"
Ömrünün yarısından fazlasını kahvehane işletmeciliği yaparak geçirdiğini belirten 51 yaşındaki Vezir Erol, aldıkları müjdeli haber ile büyük sevinç yaşadığını söyledi. 
Erol, "Pazarda 200 lira ile 4 parça sebze-meyve zor alıyoruz. 1 Temmuz'da her şeyin normale dönmesiyle çok mutlu olmuştuk. Yetmezmiş gibi zam haberleri ile müjde aldık. Ben iş yerimiz kapalıyken evimi satmak zorunda kaldım. Hep hayırlısı diyoruz. İnsandan umudu kestik. Allah yardımcımız olsun" dedi.