İncirliova’da hizmet veren hipermarketlerde dövizdeki kur artışını bahane ederek ürünlere fahiş zam yapılması, gramaj hilesyle reyon ve kasa fiyat eşleşmesi, temel sağlık kuralları ve yasal prosedüre uygunluk konularında denetim yapıldı.

İncirliova Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hipermarketlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Ekipler, denetimlerde dövizdeki kur artışını bahane ederek ürünlere fahiş zam yapılması başta olmak üzere, birçok konuda inceleme yaptı.

 Yapılan denetimlere ilişkin  açıklamada bulunan Başkan Kale, “İncirliova Belediyesi olarak belli aralıklarla ilçemiz genelindeki hipermarket, temel gıda üretim yerleri, okul kantinleri ve toplu kullanım alanlarına ilişkin denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bazı vatandaşlarımızdan fahiş fiyat artışı, reyon ve kasa fiyat eşleşmesi gramaj hilesi gibi konularda şikayetler alıyorduk. Yaptığımız denetimlerde şuana kadar hiçbir iş yerinde yasal prosedüre uygun olmayan bir uygulama ile karşılaşmadık. Ekiplerimiz denetimlerine aralıksız devam edecektir. Mevzuata uygun olmayan bir uygulama gerçekleştiren iş yeri ile karşılaşıldığı takdirde gerekli yasal işlemlerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim için en temel önceliğimiz halkımızdır” dedi.