Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, pandemi sürecindeki çalışmaları değerlendirdi. Pandemi boyunca yöneticilik yapmanın zorlu tarafları olduğuna dikkat çeken Çetindoğan, bazen kendilerinin de elinden bir şey gelmediğini söyledi. Bunu maddi sıkıntı çeken esnafa anlatabilmenin zor olduğunu kaydeden Çetindoğan, insanların ekmeklerinin peşinde olduğuna dikkat çekti. 
Salgının başladığı ilk günden itibaren bu kadar uzun süreceğini ve işin bu boyutlara geleceğini hiç kimsenin tahmin edemediğini belirten Çetindoğan, “Esnaf ve sanatkar aylarca çalışamadı. Taleplerini bize ilettiler. Bu süreçte bizler elimizden geleni yapmaya çalıştık” dedi.
“Milletvekilleri ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve esnafı rahatlatmak adına yapılmasını istedikleri konuları gerekli yerlere ilettiklerini söyleyen Çetindoğan, “Bazıları gerçekleştirilememiş olsa da çoğunlukla olumlu dönüşler aldık. Bu bir yıllık süreçte Aydın Büyükşehir Belediyesinin de Aydın halkı için yaptığı çalışmalar hepimizi çok sevindirdi. Pandemi sürecinin ilk gününden beri dükkanların dezenfekte edilmesi ve maske temini konusunda her zaman esnafın yanında yer aldı. İşyerleri kapatılan esnafa yardım kolileri ulaştırıldı. Son olarak Aydınlı şoförlerimiz adına ilettiğimiz bir talebimiz meclise taşındı ve bu kapsamda şoför esnafının belediyeye ödediği ruhsat ücretlerinde yüzde 50 indirim, otogar ve yol kullanım ücretlerinde ise 3 ay boyunca yüzde 50 indirime gidildi” diye konuştu. 
ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ
Alınan kararın şehirdeki 6 bin şoför esnafını bir nebze de olsa rahatlattığını dile getiren Çetindoğan, “Ülkece atlatmaya çalıştığımız bu zor günlerde Aydın esnafına destek veren, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Belediye Meclis Üyelerine, Birliğimize kayıtlı tüm üyelerimiz ve teşkilatımızdaki tüm oda başkanlarım adına teşekkür ediyorum. Kurum ve kuruluşların pandemi sürecinde Aydın halkının ve esnafının her zaman yanında olunduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.