Efeler Ziraat Odası’nda gerçekleşen toplantıya, Ak Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Göktuğ İlter, Aydın Tarım  İl Müdürü Ahmet Öktem, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ve ilçe ziraat odası başkanları katıldı. Toplantıda ziraat odası başkanlarına ve oda üyelerine yaşanan kuraklık nedeniyle tarım arazilerine suyun hangi şartlarda verileceğine yönelik bilgiler verildi. 
Barajlardaki doluluk oranının yüzde 35 olduğunu ifade eden DSİ Bölge Müdürü Göktuğ İlter, bu yıl yaşanan su sıkıntısı nedeniyle ürün çeşidi olmadan 2 kere su verileceğini söyledi. İlter, “Eskiden 2 ürün ekenlerde 4 kez su veriyorduk. Bu yıl ürün çeşidi olmadan 2 su vereceğiz. Suyumuz yok. Bol yağış olursa 2 değil 3 su vereceğiz. Geçen yıl kuraklık vardı. Çiftçilerimize bunu hissettirmemek için rezerv sularından kullandık” diye konuştu. Barajlardaki doluluk oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İlter, “Aydın özelinde 580 milyon metre küp suya ihtiyacımız var. Depolarımızda ise 205 milyon metre küp su var. Barajlarımızda yüzde 35 doluluk oranımız var. Geçen yıl bu oran yüzde 60 oranındaydı. Geçen yıl da suyumuz azdı bu yıl daha az” dedi. 

‘SUSUZLUK YEM FİYATLARINDA ARTIŞA SEBEP OLACAK’

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, “Yaşanan su sıkıntısı yem bitkilerinin fiyatını arttıracaktır. Bu da ister istemez yem fiyatlarının artışına sebep olacaktır” şeklinde konuştu. 
Tarımda suyun önemine dikkat çeken başkan Kendirlioğlu, “Su varsa hayat var. Su yoksa hayat yok. Büyük Menderes ve üzerindeki barajlar bizim için çok önemli. Gerek Kemer Barajı gerek Adnan Menderes Barajı. Sulama sezonunda su rezervlerimizi tutan barajlarımız. Sulama sezonunu Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları.  Bu aylar bizim için önemli. Suların bu aylarda bırakılması gerektiğini hep söylüyoruz. Ancak bu yıl 2007 yılında olduğu gibi benzer bir tablo var. Çiftçilerimiz 2007’de çok büyük sıkıntılar yaşadı. Bu yıl da aynı sıkıntıları çekmemesi adına buna göre tedbirler aldık ve bunu çiftçilerimize anlattık” ifadelerini kullandı.
Alınan tedbirlerin tavizsin uygulanacağını vurgulayan Kendirlioğlu, “Çiftçimiz şunu bilsin ki su yetersiz. Baraj doluluk oranımız yüzde 35 yüzde 65 eksiğimiz var. Geçen yıl 790 milyon metre küp su bırakıldı. Bu yıl tarım arazilerine verilebilecek su 400 milyon metre küp. 400 milyon metreküpün içerisinde yağabilecek yağış oranları da var. Aldığımız tedbirler kesinlikle tavizsiz uygulanacak” dedi.