Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘İkinci 100 Günlük Eylem Planı’nda, Aydın’da kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi de yer aldı. OSB için yer seçiminin, bu kapsamda gerçekleştirileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘İkinci 100 Günlük Eylem Planı’nı açıkladı. İkinci 100 günlük dönemde, Tarım ve Orman Bakanlığınca 28 eylemin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Bu kapsamda Adana, İzmir ve Aydın'da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için yer seçimleri kesinleştirilecek. Tabiat turizminin geliştirilmesine yönelik 16 il, 6 milli park ve 10 tabiat parkında altyapı, üstyapı ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlanacak.

Bu çerçevede, çeşitli projelerin uygulanacağı alanlar arasında kırsal kalkınma projeleri dikkati çekiyor. Kırsal Kalkınma Yatırımları Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı ile 2 bin 250 genç çiftçiye 30'ar bin lira hibe verilecek. Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı çerçevesinde de 600 yatırımcının ekonomik yatırım projeleri desteklenecek.

Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı kapsamında tamamlanan 505 yatırıma, toplam 250 milyon lira hibe ödemesi yapılacak.

Ağaçlandırma projeleri de yeni dönemin önceliklerinden biri olacak. Bu kapsamda, 5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman Kurulması Projesi çerçevesinde 253 köyde ağaçlandırma yapılacak.

Bütün illerde 550 bin dönüm alan ağaçlandırılacak. Odun Üretiminin Yüzde 16 Artırılması Projesi çerçevesinde 81 ilde 24,3 milyon metreküp üretim yapılacak.