TOTEM ücretlerinde indirime gidilmesini isteyen Aydın Ticaret Odası’nı ‘kartellerin sözcülüğü’ ile suçlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Barış Altıntaş’a yanıt daha geldi. AYTO’dan yapılan açıklamada, “Anlaşılmadıysa tekrar söylüyoruz. Konu metrekare bazında her ildeki farklı uygulamalar değil, komşu illerde alınmayan ücreti bizim üyelerimizin de ödememesidir” denildi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken’in düzenlediği basın toplantısıyla, yol kenarlarında bulunan TOTEM’lerden alınan ücretlerin azaltılması talebiyle ilgili, bir açıklama daha yapıldı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Efeler İlçe Başkanı Barış Altıntaş AYTO’ya verdiği yanıtta, bazı illerle Aydın’daki TOTEM’lerin metrekare bazındaki ücretlerini karşılaştırarak, Aydın’daki ücretlerin daha ucuz olduğunu ileri sürmüştü.

“KOMŞU İLLERDE ALINMAYAN ÜCRETİ BİZİM ÜYELERİMİZ DE ÖDEMESİN"

AYTO’dan yapılan açıklamada, 4 bin 500 liralık ilk başvuruda, 2 bin 250 lira her yıl alınan ücretlerin komşu illerde olmadığı ve bu durumun Kasım Meclisi’nde düzeltilmesini ekteki tabloda görüldüğü gibi talep etmiştik. Konu metrekare bazında her ildeki farklı uygulamalar değildir. Tekrarlıyoruz! Komşu illerde alınmayan ücreti, bizim üyelerimiz de ödemesin” denildi.

Tüm Türkiye’yi ilgilendiren doğalgaz ve elektrik gibi maliyet artışlarının AYTO’nun gündeminde olduğu ifade edilen açıklamada, “Sadece Aydın’ı ilgilendiren TOTEM konusu ile ilgili anlaşılmadıysa tekrar söylüyoruz, Konu, “Komşu illerde alınmayan ücreti bizim üyelerimiz de ödemesin” ifadelerine yer verildi.

“HALA YANIT BEKLİYORUZ”

Altıntaş’ın küçük esnafın değil, kartellerin sözcülüğünü yapmakla suçladığı Aydın Ticaret Odası’ndan verilen yanıtta, “Biz bu talebimizi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisimize iletiyoruz. Aynı Sevgi Yolu’ndaki Büfeci Ahmet Amca, Telefoncu Mehmet Abi’nin tabela sorununu dile getirdiğimiz ve hala Büyükşehir Belediye Meclisi’nden karar beklediğimiz gibi” denildi.