Bu okulda okumak ücretsiz

Devlet destekli ücretsiz eğitimi

Tamamen ücretsiz kolej eğitimi

Yüzde yüz meslek sahibi isterse iş sahibi

Hem akademik hem mesleki teknik eğitim

Aydın'da eğitim öğretim hayatına başlayacak olan Yüksek Teknoloji Koleji devlet destekli ve yüzde yüz ücretsiz. Ortaöğretim kademesinde eğitim hizmeti verecek olan Aydın Yüksek Teknoloji Koleji 2020-2021 eğitim öğretim yılında, 8. sınıftan 9.sınıfa; 9.sınıftan 10. sınıfa geçen öğrencilere dönük olarak eğitim öğretim hizmeti sağlayacak.

Yüksek Teknoloji Kolejinde hem mesleki teknik hem de akademik düzeyde eğitim verilecek. eğitim öğretim görecek olan öğrencilerin eğitim öğretim giderleri, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine tahsis edilen bütçe üzerinden karşılanıyor. Sadece yemek, kıyafet ve kırtasiye ücretini karşılayacak olan velilerden öğrencileri için başka bir ücret talep edilmeyecek. Veliler belirtilen giderler dışında hiçbir eğitim öğretim ücreti ödemeyecek.

Mühendislik hayal değil

Ortaöğretim kademesinde eğitim hizmeti verecek olan Yüksek Teknoloji Koleji 2020-2021 eğitim öğretim yılında, 8. sınıftan 9.sınıfa; 9.sınıftan 10. sınıfa geçen öğrencilere dönük olarak eğitim öğretim hizmeti sağlayacak. Aydın Yüksek Teknoloji Koleji, tamamen devlet destekli olup öğrencilerin, eğitim öğretim gördüğü süre boyunca hiçbir şekilde eğitim öğretim ücreti alınmayacak. Aydın Yüksek Teknoloji Koleji, Endüstriyel Otomasyon ve Yenilenebilir Enerji Sistemleri bölümlerinden oluşan kolejde öğrenciler sört yıl süresince mwalek deesleri ile birlikte kültür derslerini de görecek. Öğrenciler mühendislik bölümlerinde kendi alanları ile ilgili mühendislik alanlarında, MTOK kontenjanından yararlanarak üniversitede bölümlerinin mühendisliklerine yerleşebilecek. Ekstra puan avantajıyla yerleşebildikleri gibi farklı puan dilimlerinde farklı bölümleri de tercih edebilecek. Öğrenciler Bilgisayar Mühendisliği Mekatronik Mühendisliği , Yenilenebilir Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümlerine diğer lise mezunlarından öncelikli ve puan avantajıyla girebilecekler.  Kolejden mezun olan bir öğrenci Endüstriyel Otomasyon ve Yenilenebilir Enerji Sistemleri Bölümleri dışındaki herhangi bir bölümde de başarılı oldukları takdirde pkuma şansını yakalayabilecek. Öğrenciler bölüm dersleri ile birlikte alacakaşrı kültür dersleri yanında destekleme programları ile kişisel gelişiminin ne yönde olduğunu görecek ve gerekirse üniversite sınavında amaçladığı meslek ve yahut akademik eğitime yönelebilecek.

Yurtdışında Geçerli diploma

Yüksek Teknoloji Koleji Europass belgesi ile yurtdışında çalışma ve eğitim imkanı sunuyor. Öğrenciler Ortaöğrenim diplomalarının yanında Europas sertifikasına sahip diploma eki ile birlikte mezun olacaklar. Dolayısıyla Aydın Yüksek Teknoloji Kolejinden mezun olan öğrenciler Avrupa Bölgesinde geçerli bir eğitim almış olacaklar. Böylelikle hem EuroZone bölgesi olarak bilinen Avrupa Birliği ülklerinde çalışabilme staj yapabilme5 ve yükseköğrenim görebilme fırsatına kavuşmuş olacak. Mezun olan öğrenciler için sağlanan iş yeri açma destekleri ve kredileri gibi çeşitli fırsatlar da mezun olduktan sonra iş kurmak isteyenler için sunulan bir diğer fırsat. Böylelikle isterse öğrenciler iş sahibi de olabilecekler.

Yğksek Teknoloji Koleji öğrencilerine staj konusunda önemli fırsat lar sunuyor. Öğrenciler yurtdısında ve yurtiçinde nitelik ve sektöründe öncü firmalarda staj yapabilme fırsatına da erişmiş olacak. Özellikle öğrencilerin yurtdısı deneyimi kazanmaları ve üretim kademesinde rol almaları için çeşitli projeler ve etkinlikler de öğrencilere dönük yer alan diğer avantajlar arasında. Yüksek Teknoloji Koleji olarak, iki yıl içinde üretim evresine geçilmesi hedefeniyor. Hedeflenen üretim aşaması kurum bünyesince üretim bantları kurulması suretiyle vücut bulacak. Öğrencilerin okul hayatı ile iş ve sosyal hayatındaki karşılaştıkları sorunlara yönelik olarak danışmanlık hizmeti de sunulan diğer imkânlar arasında. Okul olarak iki böşüm üzerinde uzmanlaşmasının önü açılırken aynı zamanda akadmeik eğitim hayatında başarılı olabilmesine dw imkan tanınıyor. Okulda öğrencilere hiçbir ayrım gözetmeksizin, eşit şartlarda ve destekleyici eğitim verileceği belirtiliyor.