Nazilli'de ‘Beslenme Dostu Okul Programı, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası ile Değerler Eğitimi' kapsamında okul pazarı etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin pazarcı ve pazar alışverişi yapan vatandaş rollerini üstlendiği etkinliğin geliri ise kitap alınmak üzere kumbaralara girdi. 

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve ailelerin katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte protokol üyeleri ve davetliler Perşembe pazarı alışverişlerini, Zübeyde Hanım Anaokulundaki minik pazarcıların tezgahlarında yer alan ürünlerden karşılamayı tercih etti.

Öğretmenlerinin yanı sıra annelerinin de destek verdiği pazar etkinliğinde minik öğrenciler bölgenin doğal ürünleri olan zeytin, incir, kestane, zeytinyağı, portakal, marul, ıspanak, pırasa, yumurta, simit, domates, soğan, patates, muz, patlıcan, kabak, kereviz ve yerel ürünler minik öğrencilerin çabaları ile satılarak paraları kitaba dönüştürülmek üzere kumbaraya konuldu. 

Açılışın ardından pazarı gezen ve öğrencilerden alışveriş yapan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, “Duygularımı anlatmakta kelimeler bulamıyorum. Özellikle okul öncesi öğrencilerimizin, pazar ortamını canlandırmaları beni çok mutlu etti. Bu yaştaki çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerine çok dikkat etmek gerekiyor. Bu pazar ortamını sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmaya yönelik bir etkinlik olarak görüyorum. Pazarlar bizim kültürümüzde de çok önemli. O beldedeki herkesin haftanın belli bir günü pazar sebebiyle buluşmaları bir araya gelmeleri, kültür alışverişinde bulunmaları çok önemli. Çocuklarımıza bu kültürü aşılama, öğretme açısından güzel bir uygulama ve güzel bir etkinlik yapmışlar. Okul yöneticilerimize öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.